Previous
Next
-For oss var det en selvfølge å ha produksjon i Norge. I dag kan mye importeres fra utlandet, men vi er opptatt av å kvalitetssikre hele kjeden fra produksjon og pakking, til transport, utpakking, og montering. Foto: Anngunn Flatebø Dårflot / Glenn-Håvard Sønju.
Sist oppdatert: 16-12-2022 

Unikt tak konsept med norsk kvalitet

-Når vi renoverte vårt eget hus var vi naturlig nok opptatt av detaljer relatert til hva vi selv ønsket og taket var intet unntak.

Eventyret startet på reisefot for ekteparet Rolf og Evgeniya Johansen, og etter først å ha falt for utseende falt de også for det unike tak konseptet de nå tilbyr kunder over hele landet.

-Vi valgte å se bort fra advarslene om at dette skulle være vanskelig å montere, ler de begge. Tak og skinner ble med på hjemreisen og vi monterte det i kjøkkenet hos oss selv.

-Det har vi ikke angret på ett sekund! Taket er helt vedlikeholdsfritt, tåler en støyt og både kvalitet, og farge holder år etter år, forteller Evgeniya Johansen.

-Herfra gikk det hele raskt, skyter Rolf Johansen inn. Vi kjøpte maskin i Polen, leide lokaler i Drammen og satte igang med produksjon. Det ble en bratt lærekurve, men vi lærte fort og dro nytte av erfaringer fra de som har gått veien før.

Norsk produsert
-For oss var det en selvfølge å ha produksjon i Norge. I dag kan mye importeres fra utlandet, men vi er opptatt av å kvalitetssikre hele kjeden fra produksjon og pakking, til transport, utpakking, og montering. Produktet må behandles pent fra start til mål.

-Største fordelen med egen produksjon er opparbeidelse av kunnskap, muligheter og behandling av produktet, sier Rolf Johansen.

-Strekktak som konsept ble patentert i Frankrike på 60 tallet. En del nordmenn husker f.eks Barracuda tak som hadde en boom i Norge på 70 tallet.

-Den gang ble produktet valgt når man bl.a i en del boligbyggelag valgte å senke takhøyden fra 3 meter til 2,4 meter for å spare varme.

Miljø og brannsikring
-Våre strekktak tilfredsstiller Europeisk standard til brannklasse, mekanisk styrke og motstand mot vann og damp i fuktig miljø i tillegg til at de møter alle miljøkrav, forteller Evgeniya Johansen.

Hennes engasjement for HMS, kvalitet, Norsk standarder og regelverk er sterkt. Med bakgrunn fra både tekstil og oljebransjen er det hun som har kontroll på dokumentasjon i bedriften.

-Jeg var blant de som fikk forlate oljebransjen i 2015 når bransjen var preget av kutt og nedskjæringer.

I samme periode startet min mann Dekor & Design Strekktak AS og jeg fulgte med på lasset for å hjelpe han litt i oppstarten, før jeg skulle gå tilbake til min egen karriere.

-Det er nå 7 år siden, ler hun hjertelig. På den tiden har begge ungdommene våre bidratt så vi er en liten familiebedrift. I tillegg har vi knippe montører og samarbeidspartnere over store deler av landet.

-Vi firer aldri på kvalitet, er medlem av StartBank og jobber nå med sertifisering som Miljøfyrtårn, forteller hun stolt.

Design, konstruksjon og norsk standard
Rolf Johansen er utdannet innen kunst og arkitektur, og har erfaring fra mekanisk industri bl.a med store konstruksjoner til offshore og byggebransjen.

-Han har et godt øye for design og i kombinasjon med hans tekniske kunnskaper er det gull verdt for våre kunder som ofte ønsker helt spesielle løsninger.

-Rolf vet direkte om det er mulig å gjennomføre det kunden ønsker. Samtidig som han kan bidra med innspill og forslag til de som ønsker det, fortsetter Evgeniya Johansen.

-Strekktak er unike og funksjonelle himlinger som vi har designet og montert i private hjem, kontor, næringsbygg, offentlige bygg, sykehus, tannlegekontor, butikker, showroom og kjøpesenter, bare for å nevne noen.

Mange fordeler for byggherre og entreprenør

-Strekktak er like funksjonelle på nybygg som i rehabiliteringsprosjekter og ved oppussing.

-Det gjør det enkelt å skjule el-anlegg, ventilasjon og ujevnheter i byggkonstruksjon, uten begrensninger på innfelling av lys, ventilasjon, røykvarsler o.l.

-Vi produserer taket etter størrelse og valg av overflate. Logistikken er enkel, med oss slipper man å tenke på levering før bygget er tett.

-Vi kommer med skinner og duk under armen. Installasjon er rask og støvfri, helt uten avfallshåndtering. Vi tar med oss alt av emballasje som går til resirkulering eller gjenbruk.

-Vil kunden bytte overflate, farge eller struktur om 10-20 år har de rammene og trenger bare å bestille nytt tak mens det gamle går rett til resirkulering.

-Taket er vedlikeholdsfritt! Det liker alle våre kunder, de slipper å tenke på sparkling, maling og renhold. Det tåler også at en champagnekork smeller i taket og skulle det havne f.eks matrester i taket tørker man bare av med en microfiberklut.

-Takket være den gode kvaliteten følger taket også med når huset beveger på seg. Der vegger og tak i trehus sprekker over tid, og krever vedlikehold slipper man utfordringen med strekktak.

-Leverandøren garanterer t.o.m fargen/overflaten i 10 år og taket kan tas ned for å ettermontering av lys, ventilasjon o.l. om behovet oppstår, uten at det går ut over kvaliteten.

Ønsker du å pusse opp hjemme? Med strekktak kan du skape et visuelt uttrykk i rommet ved å f. eks ramme inn en nattehimmel i taket. Foto: Strekktak AS

-En morsom detalj er at dersom en vannlekkasje oppstår, vil vannet samles i taket og ikke renne ned i underetasjen.

-Selv om duken er bare 0,17 mm tykk er den sterk nok til at 10 kvm tak tåler en belastning på 100 kg.

-Skulle taket samle vann kommer vi og tapper vannet før vi tørker og varmer opp duken igjen. Deretter strekker vi det og monterer på nytt. Det kaller vi kvalitet!

Full fart med nye byggeprosjekt
-Det er alltid hyggelig å hjelpe til med oppussing og renovering i private hjem, men større byggeprosjekter, offentlige som private, er litt mer spennende.

-Vi kommer stadig oftere inn allerede på planleggingsstadiet sammen med rådgivende ingeniører og arkitekter. Å få jobbe med utvikling, helhet, design i kombinasjon med lys og elektro, nivåforskjeller og former i ulike rom er inspirerende.

-Nå leverer vi bl.a 400 kvm strekktak til foajeen i et akuttsykehus. Et spennende oppdrag med strenge krav, blant annet brannkrav.

-Oppdraget stiller også krav til naturlig lys fra takvinduer på dagtid, kombinert med led belysning bak taket på kveldstid.

-Det er givende å få bidra med funksjon, kvalitet og design som skaper en perfekt atmosfære tilpasset hvert rom og bygg.

-Mulighetene er mange, vi er klar for nye eventyr og oppdrag.

-Taket er vedlikeholdsfritt! Det liker alle våre kunder, de slipper å tenke på sparkling, maling og renhold. Det tåler også at en champagnekork smeller i taket. Foto: Anngunn Flatebø Dårflot

Finn ut mer ► www.strekk-tak.no  -  Facebook  -  Instagram