Previous
Next
– Prosjektene Volla og Sagelva barnehage er to identiske barnehager, men med én kontrakt/entreprenør. Begge prosjektene er allerede tatt i bruk av kommunen og er i full drift med barn. Foto: Eva Moen Dahle Styrer Sagelva barnehage og Kjetil Borgedahl Prosjektleder, Nye Sagelva og Volla barnehage 
Sist oppdatert: 20-04-2022

Volla og Sagelva barnehage

På grunn av stor etterspørsel etter barnehageplasser i disse områdene, trengte Lillestrøm kommune to store barnehager.

Størrelse per barnehage er på cirka 3 900 BTA, og omfatter 12 avdelinger som skal romme totalt 192 barn og rundt 55 ansatte.

I tillegg medgår utomhusarbeider på cirka 7 mål per barnehage, og investeringskostnader for begge barnehagene er cirka 300 millioner kroner.

– Prosjektene Volla og Sagelva barnehage er to identiske barnehager, men med én kontrakt/entreprenør. Begge barnehagene er ferdigstilt, og de ble overlevert 18.februar i år.

-Begge prosjektene er allerede tatt i bruk av kommunen og er i full drift med barn, sier Kjetil Borgedahl, prosjektleder, Kommunalområde Eiendom i Lillestrøm kommune, og legger til:

– De totalt 110 ansatte setter veldig stor pris på den nye arbeidsplassen sin. Barna har underveis fått komme med ønsker, og disse har blitt tatt med videre inn i prosjektene.

-Foreldregruppen har ikke vært med under brukerundersøkelsen, men de har blitt informert fortløpende om de to nye barnehagene.

splitkon AS
Bravida Rør - Lillestrøm

Prosjektlederen forteller at fokusområde har vært å ivareta en god kommunal investering, med vekt på riktig bruk av kostnader, en leken barnehage med gode og spennende løsninger som er til stor glede i hverdagen for både barn og ansatte, samt et godt kommunalt bygg for nærområdene.

– Prosjektet har gjennomført en miljøprofil i samarbeid med datidens DIFI, hvor det ble vektlagt fossilfri byggeplass med mere.

– Prosjektet har vært igjennom en kommunesammenslåing, med regulering og klargjort beskrivelse. Her har kommunens rammeleverandører levert et godt stykke arbeid.

-Kommunen er godt fornøyd med prosessen samt sluttresultatet med begge barnehagene, sier Borgedahl engasjert.

Barnas beste i fokus
– Oppdragene med Volla og Sagelva barnehage fikk vi i forbindelse med en rammeavtale vi har med Lillestrøm kommune, tidligere Skedsmo. Dette var de første prosjektene vi fikk tildelt av dem, sier Jon Fleischer, sivilarkitekt og partner hos A38 arkitekter as.

Han forteller videre at de opprinnelig fikk i oppdrag å analysere Volla og Sagelva som to ulike prosjekter.

– Det første var at vi jobbet med ulike utkast for begge barnehagene. Disse utkastene førte ikke frem, men etter et nært samarbeid med kommunen for L-form av barnehagen på Sagelva, så ble barnehageformen skapt.

-Det startet med et skisseprosjekt for Sagelva barnehage, noe barnehagesektoren likte godt. De ønsket også at man vurderte det samme på Volla, noe som kunne gjøres.

-Volla barnehage er speilvendt fra Sagelva på grunn av tomtens utforming.

– I dette prosjektet har det vært viktig for oss at barnehagene er formgitt med tanke på at barnas beste skal være i fokus hele veien. Barnehagene skal stimulere både til barnas nysgjerrighet og deres skapertrang.

Gulv og Sparkel
Arco Entreprenør

-Vi fikk ikke gjennomført alt det som vi ønsket, men hovedgrepene har blitt gjennomført og vi er svært fornøyde med resultatet.

Fleischer forklarer at de har forsøkt å få til en leken profil på barnehagene, som skal invitere til både kreativitet og lek. Håpet er at de skal fremstå som gode arenaer for barn å vokse opp og utvikle seg.

Barnehagene har fått flotte områder utendørs, og utenom åpningstidene vil det være fullt mulig for både små og store å benytte uteområdet til lek og aktivitet.

Utelekeplassen har blitt populær og er i bruk både i hverdager og helger, og har på denne måten blitt et flott bidrag til barnefamilier som bor i nærområdet.

– Vi har hatt et godt samarbeid med alle de andre involverte underveis i prosjektet, og spesielt vil jeg få trekke frem Lillestrøm kommune ved prosjektleder Kjetil Borgedahl og Entreprenør Håndverkskompaniet, sier Fleischer fornøyd.

Stolte aktører: 

Splitkon AS produserer massivtre og leverer limtre tilpasset nordiske forhold. Med lang erfaring innen prosjektering og fokus på kontinuerlig innovasjon, er vi en betydelig aktør i den moderne treindustrien.

Bravida gir bygninger liv – døgnet rundt, hele året. Vi gjør det ved hjelp av tusenvis av medarbeidere som installerer og vedlikeholder anlegg for energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet. Ting som bare skal fungere.

Gulv og Sparkel AS ble etablert i 2010 og leverer alt av arbeide innen gulv og avretting til ulike entreprenører, eiendomsselskaper, offentig anlegg som bla sykehus (se referanse liste).

Advansia, AFRY, Håndverkskompaniet, A38 arkitekter , Pro-consult, WSP, Geoteknikk AS, GEOPLAN 3D, konsel, GUPEX AS, SRO, Norconsult, Bilkhvam og Fagerhaug, STRAYE, Multioconsult, Akershus energi, RB brannsikring, Metos, OTIS, Lett takk, EFC, Indunor, Lås og sikring, Elementsør, Norprodukter - Miljø AS, Bygg & Mal AS, Artea Malermester AS.