Previous
Next
– Veritas Have har svært hyggelige og reflekterte boligkjøpere, som ønsker seg moderne leiligheter med utrolig gode kvaliteter. De aller fleste bor allerede på Høvik, og har entusiastisk heiet på oss i hele byggeperioden, sier Lerstang engasjert. Foto: Bundebygg AS
Sist oppdatert: 03-12-2021

Veritas Have

Interessen for Veritas Have har helt siden salgsstart vært stor, og boligkjøperne har vært en flott heiagjeng gjennom hele byggeperioden.

– Profier har de siste 20 årene tilbudt mange kvalitetsboliger i Bærum. Suksessen med flere boligprosjekter på Bekkestua, og ikke minst leilighetene i Maries vei 20 på Høvik, har gitt oss verdifull erfaring i å utvikle eksklusive boligprosjekter i området, sier Jon Lerstang.

Han forteller at fokuset har vært å utvikle et lavmælt, stedstilpasset, eksklusivt boligprosjekt i grønne omgivelser med gode planløsninger. Rammen for utvikling har vært foreliggende reguleringsplan.

– Vi synes vi har løst oppgaven med god arkitektur, gjennomtenkte planløsninger og et gjennomførbart byggeri. Eiendommen ble kjøpt sommeren 2018 av Profiers datterselskap Veritas Eiendom AS.

– I tillegg til tomten som skulle utvikles, kjøpte vi fem tilliggende eiendommer: Glassverkets gamle turnhall fra 1917, et vernet leilighetsbygg med åtte leiligheter, en halvpart av en tomannsbolig og to sveitservillaer fra 1800-tallet. Eiendommen var ferdig regulert, forklarer Lerstang.

Stener Sørensen
Skollerud Anlegg

Profier har i en årrekke samarbeidet tett med Make arkitekter, som raskt ble engasjert til å utvikle den ubebygde delen av eiendommen.

– Både arkitekten og vi kjenner området svært godt. Vi har i fellesskap utviklet Maries vei, også det på Høvik. Tomten har unike kvaliteter:

-Beliggende på en høyde i landskapet, syd og vestvendt med nærhet til sjøen og det fine parkområdet rundt Høvikodden, sier Lerstang, og legger til:

– Ved å bruke forholdsvis mørke overflater og gode materialvalg, synes vi at utviklingsgrepet passer godt til de grønne omgivelsene. I utviklingsfasen ble det samarbeidet med entreprenør for å sikre gjennomførbare løsninger.

Han er full av lovord om de mange aktørene som har bidratt i prosjektet fra kjøp og frem til der hvor de er nå, og påpeker at alle fortjener skryt for sine bidrag.

– Men, skal jeg fremheve noen må det nesten være Make arkitekter ved Hans B. Biserød, som virkelig har lagt hele sjelen sin i dette prosjektet.

-Han har stått på, og står fremdeles på, for at vi skal finne de beste løsningene i prosjektet.

– I tillegg har vi hatt et veldig godt samarbeid med Bundebygg med prosjektleder Jan Grønset Henriksen i spissen. De har forstått oppgaven og ansvaret sitt, og har virkelig stått på for å finne gode løsninger for alle parter.

Totalleverandør av sterk- og svakstrømsinstallasjoner
Foss fabrikker

-Også Nils L. Ystaas fra Bygghuset har gjort en fremragende jobb som byggeleder i prosjektet.

-Pandemien inntraff omtrent samtidig med byggestart i prosjektet, men har likevel ikke ført til noen forsinkelser underveis som har påvirket tidspunkt for overlevering av leilighetene til boligkjøperne.

-Entreprenør har stått på helt siden byggestart for å sørge for at fremdriften holdes.

– De har hele tiden vært opptatt av å følge reglene og rutiner som har vært i kontinuerlig endring. De har også evnet å se fremover, og sørget for å planlegge for å ha mannskap og leveranser til tross for at dette har vært krevende.

-De har også klart å holde fremdriften selv om de har opplevd karantener på mannskaper, forteller Lerstang.

-Underveis i byggesaksbehandlingen stilte kommunen krav om bevaring av en del trær som var på eiendommen. Noen av disse sto tett på byggegrensene. Disse kravene kom svært sent, og krevde at både prosjekterende og entreprenør endret løsninger raskt for å oppfylle kravet.

– En annen utfordring som bør nevnes er at det har vært krevende å komme til enighet om omlegging av en høyspentlinje som gikk over tomten.

-Elvia, eier av høyspentlinja, har brukt svært lang tid på å svare på henvendelser underveis. Vi var derfor en stund spent på om vi rakk dette. Denne er nå lagt om, og er ikke lenger noen utfordring, sier Lerstang.

Overtakelsen av alle leilighetene planlegges i november og desember i år. Allerede da leilighetene ble lagt ut for salg var interessen stor, og prosjektet har vært utsolgt en god stund.

– Omgivelsene rundt Veritas Have er unike! Det gjelder både bebyggelsen i umiddelbar nærhet til prosjektet, men også området rundt med historien til det gamle Glassverket.-

 Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift AS
TIVETA INNREDNINGER AS

Det er også et veldig fint tur- og rekreasjonsområde ved og på sjøen i nærhet til prosjektet.

– Veritas Have har svært hyggelige og reflekterte boligkjøpere, som ønsker seg moderne leiligheter med utrolig gode kvaliteter.

-De aller fleste bor allerede på Høvik, og har entusiastisk heiet på oss i hele byggeperioden, sier Lerstang engasjert.

Stolte aktører: 
Stener Sørensen AS har medarbeidere med kompetanse innen plan og landskapsarkitektur, vei- og anleggsprosjektering, byggteknikk, BIM-koordinering, oppmåling og byggeledelse.

Tiveta er et entreprenørfirma som ble etablert i 2012. Vi leverer høy kvalitet og servicegrad, slik at våre kunder opplever trygghet i vår leveranse.

Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift AS ble etablert i 2004 og er i dag er vi en del av Instalco. Til Veritas Have har vi levert varme, sanitær og sprinkleranlegg på prosjektet og vil takke HE og byggherre for oppdraget.

Foss Fabrikker har i over 50 år har vi vært med på å definere kvaliteten og estetikken til norske baderom, og vår lidenskap er å sette norsk design i system og lage møbler som varer. Fossbad baderomsmøbler produseres i Foss Fabrikker på Birkeland - ett møbel av gangen.

AG Installasjon AS er et installasjons- og serviceselskap som opererer i Oslo og hele Østlandet. Vi utfører og dekker dine behov innen sterk- og svakstrøminstallasjoner med den siste teknologien.

Skollerud Anlegg As er et maskinentreprenørfirma fra Bærum. Vi utfører alle typer arbeid innen graving og transport.

Andre aktører: 
Tree Solutions AS, Make Arkitekter AS, Bygghuset AS, Celsa Steel Service, Eriksen og Rønningen Bygg DA, Sagstuen AS, Franke Onsrud Blikkslageri AS, Unicon AS, Tiveta Renhold AS, Albanor Isolering AS, Båsum Boring AS, Nils Løff AS, Swedoor JELD-WEN Norge, Murmester Stryken og Gudbrandsen AS, Teknikk AS, Mattecompagniet AS, Alfa Olis Gass & VVS AS, Peisselskabet, Lydgulvsystemer, Orona Norway AS, Ramsøskar, Interiørarkitekter AS, Studio Sigdal Skøyen, E.D.Knutsen | UCO, Lås & Sikring AS, Ep Bygg Og Maler As, Mjøndalen Mur og Puss AS, Parkettgruppen AS, ASSA ABLOY Entrance Systems Norway AS, Elementsalg, Contiga AS, Velux Commercial Bramo AS, ÅF Engineering AS, Ingeniørene Seim & Hultgreen AS, Rambøll Norge AS, Multiconsult AS, MOE AS, Blomstertak AS, FocusNeo, NerliGruppen AS, Solli & Hoff oppmåling AS, Oslo Stillasutleie AS, Modulvegger Oslo AS, Byggpartner AS, Atrium Design & Trade AS, SL Stenlegging, Cramo, Gupex AS, NorDan Oslo