-Storebukta er en tomt vi har holdt på med helt fra regulerings stadiet. Vi ønsket å utvikle et konsept som skulle bli et av de fineste prosjektene i Kolbotn sentrum, forteller Anders W. Andersen, prosjektleder i Solon Eiendom AS til Norsk Byggebransje. Ill: Solan Eiendom
Sist oppdatert: 08-05-2021

Storebukta - Kolbotn 

Storebukta blir ofte omtalt som Kolbotns indrefilet og det med god grunn. Med utsøkt beliggenhet, nærhet til idylliske Kolbotnvannet og bare fem minutters gange fra togstasjon, er Storebukta et attraktivt og populær sted å bo.

På en solrik tomt som skråner ned mot det idylliske Kolbotnvannet, har Solan Eiendom Eiendommen ferdigstilt to leilighetsbygg med totalt 67 selveierboliger og 13 townhouse, med utvendige fellesarealer og flere boliger med private terrasser og balkonger.

-Storebukta er en tomt vi har holdt på med helt fra regulerings stadiet. Vi ønsket å utvikle et konsept som skulle bli et av de fineste prosjektene i Kolbotn sentrum, forteller Anders W. Andersen, prosjektleder i Solon Eiendom AS til Norsk Byggebransje.

Eiqon utfører offentlige og private prosjekter innen bolig, næring og anlegg.

-Prosjektet består av to leilighetsbygg med totalt 67 selveierboliger og 13 townhouse. Byggene danner en rygg mot jernbanen og alle leilighetene har vestvendt beliggenhet, romslige balkonger, og svært gode solforhold. 

-Leilighetene har et trivelig, åpent indre gårdsrom som er omkranset av townhouse, med felles parkeringskjeller for både leiligheter og rekkehus. 

Er du av den handleglade typen, er Kolbotn torg stedet med sine koselige butikker og hyggelige kafeer. Et stopp innom her etterfulgt av en liten tur langs strandpromenaden er obligatorisk for mange fastboende på lørdag formiddag.

-Arkitektene fikk stort spillerom når det kom til selve bygningskroppen. De har lagt ned mye tid og krefter på å lage avtrapping av høyden i begge ender, og en tredimensjonal fasade i metall som endrer uttrykk etter vær- og lysforhold.

Sport og Grøntanlegg AS anleggsgartnerfirma
Afry - Rådgivende ingeniør

-Det er lagt ned betydelig ressurser i å sikre variasjon, f.eks i materialvalg hvor vi har gått for en blanding av tre og tegl på townhousene som skaper en fin helhet. Nå gleder vi oss til å kunne ferdigstille grøntarealene i god tid før sommeren kommer. 

-Innvendig er det generelt høy standard både i fellesarealer og i hver boenhet. Det er Solon Eiendoms visjon og alltid ligge et hakk foran når det kommer til kvalitet i alle våre prosjekter. 

-Det er ikke til å stikke under en stol at byggeprosjekter i pandemi tider er krevende. Det har vært vanskelig for entreprenøren både med tanke på smittevern og utfordringer med leveranse.

-Tross utfordringer har vi skapt et veldig fint prosjekt, hvor samarbeidet med arkitekt og entreprenør har vært bra. 

-I Solon Eiendom ser vi lyst på fremtiden, vi hadde et fantastisk salg i 2020 og har startet veldig bra i 2021. Her stopper vi overhodet ikke opp. Heller tvert imot, vi skulle gjerne hatt bedre fremdrift i regulerings- og byggesaksprosessene grunnet stor etterspørsel fra våre kunder.

-Vi er ivrige på å sikre fremdrift, arbeidsplasser og flotte boliger, men byråkratiske prosesser er ofte krevende avslutter Andersen.

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

Stolte aktører: 
Eiqon er en bygg- og anleggsentreprenør som er nytenkende og løsningsorientert for fremtiden og våre kunder. Eiqon utfører offentlige og private prosjekter innen bolig, næring og anlegg, over hele Norge. Vi skaper verdier for fremtiden!

Mimax har kjerneboret og saget i betong siden slutten av 1960-tallet og var et av de første firmaene i Norge som spesialiserte seg på dette. Vi utfører alt innen boring i stein, betong, asfalt, leca etc. 

Vi produserer og leverer noen av de beste borene på markedet, dette fordi vi har kontroll med de forskjellige komponentene og egenproduksjon med kvalitetssikring og kontroll. 

AFRY i Norge driver ingeniør- og arkitektvirksomhet innenfor bygg, infrastruktur, energi og industri. Til Storebukta har AFRY har levert følgende rådgiverfag: RIB, RIG, RIVA, RIBfy, RIBR, RIAKU og RIM. Vi vil gjerne takke AF Gruppen og øvrige aktører for et godt samarbeid i dette flotte prosjektet, sier Øyvind Ellefskås avdelingsleder for bygg & miljø i AFRY.

Sport og Grøntanlegg AS er et anleggsgartnerfirma som ble etablert i 2002 og som har Oslo, Akershus og Østfold som sitt hovedmarked. Vi utfører alt innen utomhusanlegg og mindre gravearbeider både i private og offentlige uterom.

Vi legger ferdigplen og sten, stabler steinmurer, utfører beplantning, bygger terrasseplattinger og levegger i tre, sprøytesåing, vertikalskjæring og sanddressing.

Norges hyggeligste håndverker 2021

Andre aktører:
Lydteknikk AS, Bjerke Ventilasjon AS, Opplandske Betongindustri AS, Ark Service AS, A Hansen Gruppen AS, POB entreprenør AS, Orana Norway AS, CM Mathisen og Co AS, Gulventreprenøren AS, Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter, Støren Treindustri AA, Eiqon Fasade AS, Mjøndalen Mur og Puss AS, Lian Trevarefabrikk AS, Parkepartner AS, Malermester Buer AS, Resconsult AS, Jeld-Wen Norge AS, BVS Brannsystemer AS, Lås og Prosjekt AS, Betongconsult AS, Hörmann Norge AS, Modulvegger AS, Borge Miljøservice AS, Ramirent AS, Akustikk Pro AS, Byggimpuls AS, Sono Norge AS, Blomstertak AS, Innore AS, A-Lab AS, Solli og Hoff Oppmåling AS, Morten Gultvedt Entreprenør AS,