Solfjellshøgda helsehus - Oslo Kommune
Det nye sykehjemmet er omdøpt til Solfjellshøgda helsehus og vil ha 142 plasser fordelt på korttidsopphold og rehabilitering. Historisk sett er det nye helsehuset et av Oslo kommunes største og når det åpner skriver det historie som kommunens aller første rendyrkede helsehus. Ill: Hus Arkitekter AS

Solfjellshøgda/Ryen Helsehus

Boerne ved Ryanhjemmet var ikke videre fornøyde da de måtte flytte fra hjemmene sine, men etter mer enn 30 år i tjeneste var behovet for å bygge nytt betydelig. Etter at beboerne ble flyttet til Øker, kunne rivingen av bygget start våren 2018. 

I August 2020 vil et nytt og moderne sykehjem som er bygd med elementer fra Estland, stå klart for å ta i mot beboerne som har vært på flyttefot en god stund lengre enn først planlagt. Det nye helsehuset er satt opp av Skanska og strekker seg over 13,250 m2, fordelt på fire etasjer. 

Det nye sykehjemmet er omdøpt til Solfjellshøgda helsehus og vil ha 142 plasser fordelt på korttidsopphold og rehabilitering. Historisk sett er det nye helsehuset et av Oslo kommunes største og når det åpner skriver det historie som kommunens aller første rendyrkede helsehus. 

Et hjemmekoselig hotell 
Prognoser viser at innen 2024 vil Oslo ha dobbelt så mange innbyggere over 67 år som de hadde i 2018. Undersøkelser viser at mange eldre er aktive lengre og ønsker å kunne bo i eget hjem så lenge som mulig. Dette ønsker Oslo kommune å legge til rette for og Solfjellshøgda helsehus skal derfor være et helsehus hvor man får mer enn bare medisinsk hjelp.

Solfjellshøgda helsehus skal være et helsehus hvor man kan bygge seg opp etter sykehusbesøk og det er et mål at det skal oppleves som en kombinasjon av hjem og hotell, hvor man skal kunne bo i 4-12 uker med mål om normalisering av helsetilstanden slik at man raskt kan flytte hjem til egen bolig.

Et bredt utvalg av tjenester innen renhold på østlandet

Fokus på miljø og nærmiljø
Miljø står alltid i fokus når Oslo kommune bygger nytt og miljøhensyn har selvsagt også stått høyt på Solfjellshøgda helsehus, som blant annet er gjennomført som fossilfri byggeplass med energibrønner i bakken, solcellepanel og sedum på taket. Det er i tillegg lagt til rette for at overvann ikke skal medfører skader. Byggene består av elementer som kommer ferdig fra fabrikk i Estland og har tillatt minimal påvirkning på nærmiljøet i byggeprosessen.

Skal betjene tre bydeler 
Solfjellshøgda helsehus vil i første omgang betjene beboere fra alle byens bydeler, men skal i hovedsak være et tilbud forbeholdt innbyggere fra Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

- Håpet er at Solfjellshøgda helsehus skal bli en del av lokalmiljøet og at det skal være moderne utstyrt slik at beboerne kan følge med utenfor helsehuset og med sine nærmeste. Byråd for næring og eiendom Victoria Marie Evensen

Stolte aktører
Elektroinstallatør på Solfjellshøgda helsehus har vært Elektro Experten AS, som har base på Skjetten. Selskapet utfører
alle typer elektrikertjenester i Oslo- og Akershus-området. Alt fra store prosjekter til små serviceoppdrag, Elektro Experten kan garantere topp kvalitet og service fra alle deres montører.

Ved å i tillegg tilby tjenester som prosjektering og rådgivning, kalkulering av tilbud, gjennomføring av installasjoner, samt data, tele og fiberoptisk, kan du føle deg trygg på at alle produkter levert av Elektro Experten AS kommer fra kjente merkevareleverandører. 

Med et bredt utvalg av tjenester innen renhold, har Østlandske rengjøring betjent store og små kunder over hele østlandet i over et halvt århundre. Helt siden starten har Østlandske rengjøring blitt forbundet med renhold av god kvalitet og service av beste klasse, noen de også beviste da de gjennomførte byggvasken på Solfjellshøgda helsehus. Østlandske rengjøring er i dag er totalleverandør av renhold med fokus på temporære oppgaver.

Involverte aktører:
GK Inneklima, Securitas, Hafslund, Xpro AS, Skanska Norge AS, Hus Arkitekter AS, Bjørbekk og Lindheim, Sweco Norge AS, Askim og Mysen Rør AS, Haaland Klima, Østlandske Inneklima, Elektro Experten AS, Spenncon AS, Elementsør AS, Gulventreprenøren AS, MiMax Asfalt &, Betong AS, GlassTeam AS  Murmestrene Fjeldheim & Knudsen AS Rototec, Marthinsen og Duvholt AS, Entreprenørservice AS, Otis, Norrøna Storkjøkken AS, Assa Abloy Opening, Solutions Norway AS, Hunvik & CO AS, Bygg og Mal AS, Envac AS, Vental Hunter Douglas AS, Norrøna, EMVC AS, Borg Bygg AS, Icopal tak, SEDUM, Bergknapp AS, FUSen, Norvakt AS , Nordan AS, Swedoor, Jeld-Wen Norge, Mil Sec Norge AS, Bærum ByggMontering AS, Welonda Norway AS, Jet Bramo AS, Norfug AS, MatteLeverandøren AS, Mur og Flisarbeid AS, Franke Onsrud AS, Kodumajatehase AS, HTH , IDEMA , Focus Neon, Notto.