Smedens Hage ligger i gangavstand til den unike Fredrikstad marka, og i gangavstand til Fredrikstad sentrum. Beliggenheten er veldig bra, og bomiljøet er satt i fokus med hyggelige omgivelser og utearealer. Foto: Hersleth Entreprenør AS
Sist oppdatert: 22-11-2021

Smedens Hage - Med marka som nabo

De 30 leilighetene i Smedens Hage ligger idyllisk til i Fredrikstad med kort vei til både marka og sentrum. Her er alt tilrettelagt både inne og utendørs for at mennesker i alle livsfaser skal trives.

Ikke minst er hele området godt tilrettelagt for bevegelseshemmede med fokus på fremkommelighet og god belysning.

– Arbeidet med Smedens Hage har stort sett gått greit. Med en så vidt trang byggeplass, og kun en transportvei, ble logistikken viktig for fremdriften, sier Trond Amundsen, daglig leder i Kniplefjellet Eiendom AS.

Han forteller at Hersleth Entreprenør AS har gjennomført prosjektet i totalentreprise, og med lokale underleverandører som Borge Rør AS på sanitær og varme, Installatøren AS på elektro, Brødrene Ødegård Maskindrift på grunnarbeider og infrastruktur, samt malermester H.A Johannessen AS på malerarbeider.

Telenor Norge - Smedens hage

– Samarbeidet med alle de involverte aktørene har vært bra, og alt har gått som planlagt. Det har ikke vært forsinkelser underveis som følge av pandemien.

-Hersleth Entreprenør AS var tidlig ute med å innføre rutiner som var med på å sikre arbeidsplassen mot mulig smitte. Byggeplassen ble heller ikke utsatt for forsinkelser fra leverandører, sier Amundsen, og legger til:

– Det skjer, uten unntak, endringer underveis i et byggeprosjekt, men heldigvis fikk endringene i dette prosjektet ingen fremdriftsmessige konsekvenser.

På Smedens Hage har man valgt bergvarme og vannbåren gulvvarme til oppvarming. Dette gir en god og forutsigbar økonomi for sameiet og beboerne. 

Prosjektet er delt opp med fem bygninger, hvor av hvert bygg har seks leiligheter. Smedens Hage sto ferdig i desember 2020, og 29 av 30 leiligheter er solgt.

– Smedens Hage ligger i gangavstand til den unike Fredrikstad marka, og i gangavstand til Fredrikstad sentrum. Beliggenheten er veldig bra, og bomiljøet er satt i fokus med hyggelige omgivelser og utearealer.

Borge Rør AS - Smedens Hage
Airon - Smedens Hage

-Variasjonen i leilighetstyper og størrelser er god, og her er det noe både for yngre og eldre mennesker, sier Amundsen fornøyd.

Prosjektleder Runar Olsen hos Hersleth Entreprenør AS forteller om en god dialog hele veien

– Som i alle våre andre prosjekter har det også her vært viktig for oss å ha fokus på kvalitet i alle ledd inkludert utførelser, samt fokus på en god dialog med kunden hele veien.

– Vi har holdt alle planer, og fikk beboerne inn til avtalt tid. De eneste utfordringene vi hadde underveis, var å systematisere spisepauser og lignende, for å unngå mange mennesker samlet på små arealer, og generell oppfølging rundt dette.

Olsen er full av lovord om de andre aktørene i prosjektet
– Jeg vil virkelig få skryte av alle involverte. Gjennomføringen gikk helt etter boken, og vi fikk med oss akkurat de aktørene som vi ønsket.

– Boligene ble fremstilt som 0 feil boliger ved overlevering, så da vil jeg tro beboerne har fått den kvaliteten som de fortjener. Kjøperne har vært utrolig hyggelige og takknemlige, og vi opplevde å ha en god dialog med dem hele veien, sier Olsen fornøyd.

Are Treindustri AS - Smedens Hage
Brødrene Ødegård

Stolte aktører:

Telenor AS. Å knytte verden tettere sammen har vært kjernen i vår virksomhet i mer enn 160 år og Telenor har i dag selskaper i Norden og Asia. Ansvarlig forretningsvirksomhet og en ambisjon om å styrke de samfunnene vi er tilstede i er en grunnleggende målsetting for vår virksomhet.

SG&CO er et ansatteid arkitektkontor med en visjon hvor fellesskapet står i sentrum. Med fokus på transformasjon, folk og gode rom skaper vi arkitektur som gir noe tilbake til samfunnet. 

Borge Rør AS har siden starten i 1948 etablert seg som en solid faghandel innen VVS/VS. Med solide håndverkstradisjoner i bedriftens ryggrad, har filosofien stadig vært den samme: Kvalitet i alle ledd.

Studio Sigdal i Fredrikstad ønsker deg hjertelig velkommen til nærmere 1000  kvadratmeter fylt med det nyeste innen kjøkken, bad, garderober og hvitevarer. En innbydende og trendy møteplass for kjøkkeninteresserte. 

studiosigdal-fredrikstad
Stenseth Grimsrud arkitekter AS

Brødrene Ødegård AS. En innovativ maskinentreprenør med fokus på kvalitet og effektivitet. Solid faglig kompetanse og bredt nedslagsfelt innen tradisjonelt grunnarbeid.

Are Treindustrier AS er en av Norges største leverandører av konstruksjoner i tre til byggenæringen. Gjennom våre anlegg og avdelinger i Askim, Bergen, Kaupanger, Ringsaker og Rygge betjener vi våre kunder med rådgivning, prosjektering og prefabrikkerte løsninger i tre.

Airon AS ble stiftet i 2019 med mål om å levere ventilasjonstjenester og produkter til private, entreprenører og offentlig. Til smedens Hage har de levert levert balanserte ventilasjonsanlegg og kjøkkenhetter for samtlige leiligheter, i tillegg til komplett anlegg for garasje med boder.

Andre aktører: 
Multiconsult, SG Arkitekter AS, Geoteknikk AS, Brannrådgiverne AS, Sweco Norge AS, Asplan Viak AS, Rambøll Norge, Svendsen & CO AS, Planteknikk AS, Scan Sprinkler AS, Systemair AS, Installatøren Fredrikstad, Wallentin bygg og Eiendomskontroll, JaTak Are Brug AS, Geomatikk Survey AS, Tømmerholt Armering AS, Kynningsrud Prefab AS, Cibes Lift Norge AS, Fagprosjekt AS, Eltel Networks AS, Pål Andersen Kobber & Blikk AS, HA – Johannessen AS, Herregårdsmur AS, Østcom AS, Bravida Norge AS - lås og beslag, Progulv, Svein Lund Isolering AS Kristiansen kran og transport AS, Humlekjær og Ødegård AS, BAS Maskinutleie AS, Motek Carlsen & Fritzoe AS, Nordan, Renmil Service AS, XL – Utleie, Rototec AS, Norges nett AS, Crawford AS, Trikkærn Byggtjenester AS