Previous
Next
Målet er at dette skal bli Drammens flotteste hage, og en vakker friluftsbase, til stor glede for beboerne i alle aldre. Her ligger alt til rette for både rekreasjon og lek, sier Elin Bøe, salgsleder hos JM Norge, Region Syd. Foto/Ill: JM Norge
Sist oppdatert: 27-02-2023

Midt i «smørøyet» på Gulskogen

Med Skulpturen Gulskogen går den sentralt beliggende tomten fra å være et gammelt industri- område til å bli spennende og moderne leiligheter hvor bærekraft og et godt bomiljø for mennesker i alle aldre står i fokus.

– Dette er et relativt stort kvartal i et transformasjonsområde, og Gulskogen er et område med mange videre og spennende planer også i tiden fremover.

- Kvartalet vårt ligger svært sentralt med både kjøpesenter, barne- og ungdomsskole, dagligvarehandel, barnehage, legesenter, tog og buss. Alt innenfor en radius på bare 400 meter, sier Elin Bøe, salgsleder hos JM Norge, Region Syd.

– Ved å bosette seg her, er man så heldig å få nærhet til «alt» man måtte trenge.

Vestviken er en entreprenør fra Drammen med fokus på totalentrepriser i samspill med profesjonelle byggherrer.

For mange av kjøperne er det helt klart en stor fordel at det er så godt tilrettelagt for pendling i hverdagen.

For dagpendlere med toget til andre byer, finnes det sykkelhotell både på Drammen stasjon og Gulskogen stasjon.

Det som skiller seg spesielt ut er at boligene er svanemerkede, et merke som sikrer at JM oppfyller strenge miljøkrav - dette innebærer alt fra hvilke materialer som brukes til hvordan selve byggeprosessen foregår.

– På den måten får kjøper en garanti for at både byggeprosessen, energiløsninger og materialvalg følger de strengeste miljøkravene. JM var den første utbygger i Norge som Svanemerket alle sine nye prosjekter, forteller Bøe.

Ikke minst trekker salgslederen frem den store og flotte parken som skal etableres med opptil 15 skulpturer laget av den lokale kunst smeden Marcus Mars.

Ved at de får et både industrielt og røft preg, skal skulpturene gjenspeile boligene som ligger rundt parken.

Målet er at dette skal bli Drammens flotteste hage, og en vakker friluftsbase, til stor glede for beboerne i alle aldre. Her ligger alt til rette for både rekreasjon og lek.

– Vi har hatt et tett, spennende og godt samarbeid. Den dyktige kunstneren var inne på byggeplassen for å hente stål da vi holdt på med å rive det gamle verkstedbygget, og skal gjenbrukem dette i skulpturene som han lager til skulpturparken.

- Eksempelvis er stålet i skulpturen utenfor bygg 1A hentet fra Crossfit-bygningen som sto der tidligere, sier Bøe.

Prosjektleder Silje Foss Rønningen forteller at man har klart å følge tidsplanen - hvor bygg 1a med 14 leiligheter ble overlevert i september 2022, og bygg 1 b med sine 30 boenheter blir overlevert nå i februar 2023.

gjerberg elektro

Rønningen legger ikke skjul på at de, som så mange andre, har opplevd leveranseutfordringer fra sine leverandører.

Det ble derfor gjort et valg om å mellomlagre alt av parkett, garderober, kjøkken og hvitevarer på Gausdal lager - dette for å kunne forsikre seg om at man fikk varene i god nok tid før montering, noe som fungerte veldig bra.

– Når det kommer til prosjektet som helhet, så ble vi ferdige med råbygget og fikk tett tak på bygg 1c, som består av 63 enheter, før jul. Nå er vi i full gang med de innvendige arbeidene, og skal etter planen ferdigstille og overlevere dette bygget i oktober 2023.

Rønningen forteller at samarbeidet med de ulike aktørene på byggeplassen har fungert veldig godt, og at man derfor har valgt å fortsette med stort sett alle de samme entreprenørene gjennom de 3 blokkene i prosjektet.

– Neste trinn ut er del 2, som vil si byggene 2A, 2B og 2C. På nåværende tidspunkt er vi i prosjekteringsfasen, og håper på å få i gang salgsstart for noen av disse byggene utover våren-23.

ommedal og sønner
Buskerud betongvarefabrikk

Målet er selvsagt bra salg for byggestart så raskt som mulig. Som i de andre byggene, er det også her en garasjekjeller som skal først i gang.

– I alle våre boliger skrives det historie: Vi er involvert helt fra vi starter prosjekteringen, og frem til kjøper tar over nøklene til sin nye bolig.

- Deretter skapes nye historier fremover av alle de ulike menneskene som flytter inn og kan nyte godt av en bolig som er både bærekraftig, energivennlig, lettstelt og bidrar til en enklere hverdag. Her skal det være godt å bo for både unge og eldre. 

-Februar 2022 er vi ferdige med 1A og 1B bygget og 1C er under bygging.

- Det resterende kommer for salg etter hvert. 2B og 2C kommer på salg til våren forteller Elin Bøe, salgsleder JM Norge 

Stolte aktører:

Vestviken er en entreprenør fra Drammen med fokus på totalentrepriser i samspill med profesjonelle byggherrer. Gjennom vårt nettverk henter vi inn de beste folkene og gjennomfører mellomstore byggeoppdrag på tid - kvalitet - og til en pris alle parter kan leve med. Vi som eier og driver Vestviken har vært i denne bransjen siden 1975

Stener Sørensen har hatt gleden av å bidra på Skulpturen som byggteknisk konsulent. Den høye graden av elementbruk har vært spennende for Stener Sørensen. Spesielt i overbyggene, hvor både vegger, dekker, trapper og balkonger er utformet i element. Det har vært høy grad av samhandling i prosjektet, hvor totalentreprenør JMs prosjekteringsledelse har vært uvurderlig.

Moderne leilighetsutforming og fellesløsninger har krevd god samhandling med RIV Norconsult AS. Av samhandling særlig tilknyttet bæresystemet nevnes JMs detaljsystem og leverandører av bærende elementer Buskerud Betongvarefabrikk og Contiga. Takk for samarbeidet.

Gjerberg Elektro setter kunden i fokus, og det er derfor viktig for oss med en god dialog gjennom hele prosjektet. Uansett om oppdraget er stort eller lite så er god dialog viktig. Det er først da vi kan lage veldig gode anlegg. Som både passer brukers behov og samtidig tilfredsstiller alle lover og regler.

Vi utfører oppdragene til avtalt pris og tid. Og vi tar med oss søppel slik at dette blir sortert og kastet på riktig måte. Gjerberg Elektro tar på seg alle typer av oppdrag, om det er lite eller stort har ingen betydning.

Ommedal & Sønner AS er et maskinentreprenørfirma som arbeid i Vestfold, Telemark og Buskerud. Vi utfører blant annet graving, drenering med grøftehjul, planering, rivning av bygninger, grøftegraving og legging av rør, installasjon av septiktanker og brøytetjenester.

Buskerud Betongvarefabrikk produserer og leverer et stort og varierende spekter av betongprodukter til både bygg- og infrastrukturprosjekter. En stor del av vår produksjon består av skreddersøm av unike elementer til spesifikke prosjekter, men vi lagerfører også et stort volum av standard produkter. Ta kontakt med en av våre erfarne prosjektledere så finner vi gode løsninger sammen, til deg og ditt prosjekt.