Skårer Syd - Barnehage |Lørenskog Kommune
Lørenskog kommune har store planer for vekst i årene som kommer og skal de møte befolkningsveksten må kommunen bygge en ny barnehage, hvert eneste år. Et barnehageløft med 100 nye plasser hvert år i 10 år er ikke bare ambisiøst, men også langt over landsgjennomsnittet. Ill GASA. 
Sist oppdatert: 28-09-2020

Skårer Syd - Barnehage

Lørenskog kommune har siden 2015 hatt en enorm befolkningsvekst, som plasserer kommunen helt i toppsjiktet i Norge. Det øker behovet for nye boliger, skoler og barnehager, og området kjent som Skårersletta har i mange år vært en maurtua av byggeprosjekter. 

Utbyggere som Thon Eiendom, AF Gruppen, Selvaag Bolig, Kruse Smith og OBOS med flere er alle involvert i ulike prosjekter. I 2014 godkjente kommunen planene for 1,250 nye boliger på Skårersletta og siden har det gått slag i slag. 

Bare 15 minutter fra Oslo gryta vokser det fram et helt nytt urbant sentrum med planer for ny flerbrukshall, en rekke spisesteder, butikker, barnehager og kontorlokaler. Skårersletta vil de neste årene oppleve enorme endringer og kommuneplanen for 2016-2026 er klar. Området skal skal utvikles til et attraktivt sentrumsområde med gode byrom og et godt bymiljø med utstrakt fokus på sykkel, og kollektivtrafikk. 

Må bygge en ny barnehage hvert år
Lørenskog kommune har store planer for vekst i årene som komme og skal de møte befolkningsveksten må kommunen bygge en ny barnehage, hvert eneste år. Et barnehageløft med 100 nye plasser hvert år i 10 år er ikke bare ambisiøst, men også langt over landsgjennomsnittet. 

I august 2019 sto Skårungen barnehage, med seks avdelinger og en egen avdeling tilpasset barn med særegne behov klar. Barnehagen var ikke en gang tatt i bruk for et enstemmig kommunestyre også ga grønt lys for en ny barnehage på Skårer syd. 

Sofienberg elektro - Kunnskap og kvalitet - Din sikkerhet
Melby Snekkerverksted - Norske håndlagde trapper

Barnehagen som ligger sentralt i utbyggingsområdet, kunne i slutten av august ønske de første 50 barna velkommen. Den nye barnehagen er i likhet med Skårungen, fordelt på seks avdelinger, samt en egen avdeling tilrettelagt for barn med spesielle behov.

Ved oppstart vil barnehagen som har plass til 120 barn, åpne fem avdelinger, samt ressursavdelingen. De to siste avdelingen åpner etter planen i 2021. 

Spesialrom og nyeste innen teknologi
Den nye barnehagen byr på en rekke flotte muligheter for både barn og ansatte. Utvendig har de 4,000 m2 å boltre seg på med flotte lekeapparater og sandkasser. I tillegg kan barna la seg fascinere av både gravemaskiner og heisekraner, som preger den nye bydelen. 

Innvendig er det nok av boltreplass og med 2,100 m2 er det god plass på hver avdeling, i tillegg til en rekke spesialrom, som stort fellesrom, vannrom, sanserom, flerbruksrom og verksted-/formingsrom.

Dårlig tid fra grunnarbeid til åpning
Grunnarbeidet startet i oktober 2019 og siden har det vært et kappløp mot tiden for å skulle nå barnehage åpning i august. Å skulle bygge barnehage i et hektisk byggeområde har vært utfordrende, men fram til koronaen ankom var kommunen og hovedentreprenør Ruta Entreprenør i rute. Med alle utfordringer som har vært underveis er det ikke rart både byggherre og entreprenør er fornøyde med bare noen få ukers forsinkelse. 

Pål Mathisen hos Sofienberg Elektro forteller Norsk Byggebransje at det har vært et krevende, men spennende oppdrag. 

-Vi synes det har vært spennende og utfordrende å være med og bygge Skårer barnehage. Til tross for at det er et «lite» bygg, er det proppet med mye av det nyeste innen teknologi og byggetiden har vært kort.

-Da er det avgjørende med god prosjekthåndtering, kvalitetssikringssystem og rutiner. Det er med å bidra til lite feil når testperioden starter. Det ble ganske hektisk mot slutten, men vi kom i mål og er stolte av å overlevere et flott anlegg til Lørenskog kommune.

Aktører:
Seabrokers, Oliva Park, Mjøsplan, Titan Byggservice AS, Radon Mannen, Sofienberg Elektro, Proff Rørservice, TechnoTeam Prosjekt, Byggimpuls, Contiga, Icopal, Oslo Stillasutleie, Østerås, Isotek, Akershus Energi, Gulventreprenøren AS, Assemble Prosjekt AS, Låssenteret AS follo, H-glass, DSL, Orona Norway AS, Bille AS, Viking Kulde, AK Byggservice, Melby, Lady Solskjerming, Beslag as, Farefri, Nordan, Firesafe, ATG, Solenergi Fusen AS, Bergknapp, Omega Akerholdt, Forestia, Cramo, Bewi, Via Retura Franzefoss, Skedsmo Betong, TG Renhold, Hansmark, Nordan, Glassmester Reidar Hesler AS, Unilite Norge AS, Carlsen Fritzøe.