Portalen
– Det som skiller dette lokalet fra andre lignende prosjekter er nettopp arkitekturen - også innvendig: Her er gipsen erstattet av bjørkefinér, og det bidrar til en fin atmosfære i kontorlokalene. Foto: Tom Atle Bordevik
Sist oppdatert: 03-07-2021

Portalen

Union Brygge, med det syv etasjers signalbygget Portalen i spissen, har gjort at dette området bare på tre tiår har blitt forvandlet fra et grått og kjedelig industriområde til en flott og attraktiv bydel for både bolig, næring, utdanning og kultur.

– Etter at Union Brygge nå er utviklet med nærmere 200 000 m2, ønsket vi å sette kronen på verket med
Portalen med original arkitektur, bærekraftige og innovative løsninger. sier Trond Åsheim, daglig leder hos Union Eiendom.

– Det som skiller dette lokalet fra andre lignende prosjekter er nettopp arkitekturen - også innvendig: Her er gipsen erstattet av bjørkefinér, og det bidrar til en fin atmosfære i kontorlokalene.

Han forteller at de under pandemien kun har hatt noen få smittetilfeller på byggeplassen, men ikke opplevd noen forsinkelser av den grunn.

– Men det var likevel krevende å få produsert de avanserte glassfasadene med solceller, som måtte via tre forskjellige land da pandemien herjet, før de endte opp her hos oss, sier Åsheim, som er full av lovord om de andre aktørene som har bidratt i prosjektet:

– Lund & Slaatto har endelig tegnet et bygg i Drammen, og her er intet overlatt til tilfeldighetene. Samspillentreprisen har vært ledet med stø hånd av Strøm Gundersen.

I de flotte kontorlokalene får menneskene som flytter inn alt det de har savnet på hjemmekontorene sine.

– Etter å ha sett hvor trivelig disse lokalene er, uttaler arbeidstakerne at de vil være mye mer på kontoret i fremtiden enn først planlagt.

– Jeg vil også trekke frem de vakre omgivelsene rundt Portalen: I Unionparken har vi virkelig satset på å lage
en grønn lunge til glede for bydelen. Nærmest som en botanisk hage, sier Åsheim fornøyd.

Aktører:
Stener Sørensen as er et rådgivningsfirma i Drammen som har kompetanse innen anlegg/vei, RIB og landskapsarkitektur. I prosjekt Portalen har vi hatt ansvar for utomhusanlegget i et spennende prosjekt.

Målsettingen har vært å skape en liten grønn oase på et lite areal mellom store bygninger, samtidig som det skal være oppholdsarealer for Portalen og for tilgrensende serveringsbedrift. Eksisterende amfi er også integrert i prosjektet.

Vi håper at anlegget blir et viktig tilskudd til bydelen og  takker Strøm Gundersen as for at de valgte oss som landskapsarkitekter.

Abicon elektro AS, Multiconsult, Lund&Slaatto, Will Arentz AS, EM-Teknikk AS, Fokus Rådgiving AS, Norconsult, Bluetech, Bravida, Brekke&Strand AS, Kraft Graving AS, SMG, Seierstad AS, Triobetong AS, Loe betongelementer AS, Eiqon, Buskerud blikk AS, Norwin AS, Fjeldheim Knudsen AS, Jørnsen Tak AS, Jotne Ankers AS, Moelven Modus, Norwin AS, Crown, Bergknapp AS, T.Myhrvold AS, Hunter Douglas, Vestfold brannsikring AS, Viken Lås og Sikkerhet, Industribelegg AS, Epotek AS, Kone AS, Powertech Engineering AS, Assemblin AS, Asplan Viak, Asker Oppmåling AS, Purewater.