Nygaardskvartalet
Byggeplassen er en av landets første og største fossilfrie byggeprosjekter, mens prosjektet ved ferdigstillelse vil være Norges største boligprosjekt med BREEAM- sertifisering. Leilighetene er vidt forskjellig, både i størrelse og utforming. Fra mindre med romslige leiligheter med 3,6 meter takhøyde i 1. etasje, til store, gjennomgående boligene lenger opp i etasjene. Foto:?
Sist oppdatert: 31-03-2021

Nyegaardskvartalet

Boligprosjektet Nyegaardskvartalet på Storo i Oslo, er et av Veidekkes største heleide boligprosjekt på mange år. Når prosjektet står ferdig sommeren 2021, vil det romme totalt 250 BREEAM-sertifiserte leiligheter, fullpakket av smarthus-teknologi.

Prosjektet er utviklet av Veidekke Eiendom sammen med Spor Arkitekter, mens elektroentreprenøren Guriby har stått for installasjone av de trådløse smarthusløsningene som er produsert av Eaton.

-Spor har stått for både regulering og prosjektering etter at vi oppdraget fra Veidekke eiendom, forteller Predrag Stefanović, March MNAL hos Spor Arkitekter til Norsk Byggebransje.

Mimax - Norges største innen kjerneboring og betongsaging

-Det startet med et parallelloppdrag i 2015 og Spor sitt team har jobbet med prosjektet fra den gang til nå. Selv startet jeg i Spor i 2015, rett etter parallelloppdraget og fra vår side har det vært flott å få jobbe med hele organisasjonen i Veidekke, fra eiendom til entreprenør.

-Vi har hatt et meget godt samarbeid og god kommunikasjon hele veien, det er avgjørende for å få et
vellykket resultat.

-Som leder for prosjektet fra vår side, har jeg aldri opplevd en byggherre som har vært lydhør for våre innspill og råd. Vi har selvsagt hatt våre uenigheter også, men takket være åpen, god dialog har vi sammen kommet fram til de beste løsningene.

Nyegaardskvartalet er et prosjektet som skiller seg ut på grunn av sitt store mangfold av forskjellige leilighetstyper. Hvordan har det påvirket jobben deres?

-Det har selvsagt vært krevende, men veldig morsomt. Arkitektene har en visjon, brukerne har sine ønsker og vi forsøker å tilpasse oss så langt som det er mulig.

ABC Pussteknikk AS - utfører alle typer fasaderehabilitering

Prosjektet består av tre blokker på fem til ti etasjer med totalt 250 leiligheter, næringslokaler på bakkeplan og parkeringskjeller.

Byggeplassen er en av landets første og største fossilfrie byggeprosjekter, mens prosjektet ved ferdigstillelse vil være Norges største boligprosjekt med BREEAM- sertifisering.

Leilighetene er vidt forskjellig, både i størrelse og utforming. Fra mindre med romslige leiligheter med 3,6 meter takhøyde i 1. etasje, til store, gjennomgående boligene lenger opp i etasjene.

-Korona har ikke skapt utfordringer for oss på byggeplass, det skyldes at Veidekkes gode rutiner som har vært fulgt på en ryddig og ordentlig måte hele veien. Noen utfordringer med leveranser har det vært, men alt i alt ubetydelig og det har ikke skapt forsinkelser.

-Det som er morsomt er at vi har brukt deler av fellesarealer i 1 etasjer til å lage åpne kontorløsninger. Det er ca 10 plasser som har blitt flittig brukt nå som “alle” skal ha hjemmekontor. Da kan man forlate hjemmet og “gå til jobben” uten å forlate huset, smiler han.

Guriby Elektro
SH Bygg AS

-I dag er det stor fokus på miljø og bærekraft, det trives vi godt med i Spor. Vi har både kompetanse og erfaring, som våre oppdragsgivere etterspør. Vi tar initiativ, prøver å få inn nye elementer og omfavner teknologiske løsninger til det beste for brukere/beboere.

-Spor var tidlig ute med miljøvennlige småhus. Vi er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift og har fokusert på bærekraftige løsninger siden 2012.

-Når det kommer til Nyegaardskvartalet er vi stolt over å ha bidratt til et spennende prosjekt og takknemlige for det gode samarbeidet vi har hatt med byggherre.

-1. trinn, som er hovedbygget er ferdig innflyttet, trinn 2 skal være klart for innflytting slutten av februar, mens resterende leiligheter skal være klart før sommeren, avslutter Stefanović.

Nyegaardskvartalet ligger sentralt til i Nydalen/Storo, med alle servicetilbud i umiddelbar nærhet og med kort vei til byen og marka.

Aktører:
Spor Arkitekter, Hans Rosten AS, Heiberg & Tveter AS, Bar bakke , Bærum Verk rørleggerbedrift, Vicario AS, Rådmann Halmrasts vei, Elektroentreprenør Guriby AS, Oras AS, Oslo Klima, Armeringsservice AS, Kynningsrud Fundamentering AS, Hallingdal Brønnbåring, Mimax Asfalt & Betong AS, Betongprodukter AS, Kranor AS, UBAB, Byemark Stål, Radonmannen AS, Gulvspesialisten / Gaukås, Ramirent AS, Stillkom AS, Hammerstad Maskin AS, Nortekk AS, Maid 4 You AS, B&C Reis AS, Bo Andren Norge AS, Kranproffen AS, fugemesteren AS, Engenius AS, Djerving, Takst & Befaringssenteret, Eaton, Metrisk , Arne Himling AS, Frank Onsrud Blikkenslager, Hunvik og Co Maler, ABC Pussteknikk AS, Studio Sigdal Skøyen, SH-Bygg AS, Nordtekk AS, Rambøll Norge AS