Nye Algarheim skole
Med nytt utearealet og egen idrettshall som skal stå klart til skolestart i 2021, vil nye Algarheim skole bli en maurtue av liv, også etter endt skoledag. Ill: Arkitektgruppen Lille Frøen AS
Sist oppdatert: 31-07-2020

Nye Algarheim skole

Algarheim barneskole i Ullensaker har lenge hatt behov for betydelige oppgraderinger og det er ikke mange årene siden kommunen vurderte å legge ned skolen og flytte elever til andre skoler i kommunen. Det ville ikke foreldre og FAU ha noen av. 

Etter mange diskusjoner og et enormt engasjement fra foreldrene i nærområdet, ble det i 2018 bestemt at skolen ikke skulle legges ned, men at man heller skulle bygge helt nytt. Den nye skolen, som er satt opp av Backe Romerike AS, står klar til å ta imot 525 elever til skolestart høsten 2020, nesten det dobbelte av hva den gamle skolen hadde rom til. 

Spesialrom og egen idrettshall
Ledelsen ved Algarheim skole har i mange år hatt stort fokus på klasseledelse, vurdering, tilpasset opplæring og grunnleggende ferdigheter. Kultur og musikk har stått sentralt både i læring og læringsmiljø.

Med den nye skolen håper man å bygge videre på det gode arbeidet, og med nye spesialrom til for eksempel kunst og håndverk, naturfag og musikk, åpner den nye skolen for mange, spennende muligheter. 

Med nytt utearealet og egen idrettshall som skal stå klart til skolestart i 2021, vil nye Algarheim skole bli en maurtue av liv, også etter endt skoledag. Rektor ved skolen, Stein Malerstuen, ser fram til å invitere nye og gamle elever tilbake etter sommerferien og lover at det vil bli lagt til rette for kulturaktiviteter innendørs og utendørs, både på kveldstid og i helgene. 

Roar Jørgensen AS| Rådgivende ingeniør

Roser skolen og rektor
Prosjektleder hos Backe AS, Torgeir Grønsberg, roser både elever og rektor ved skolen for et godt samarbeid gjennom hele prosessen. 

-Vi vil rose skolen og rektor på Algarheim skole for at de hele tiden er så løsningsorienterte og positive! Det smitter over på oss og sammen har vi hatt fokus på at elevene kan oppholde seg- og ferdes trygt under hele prosessen.

Satser på skoler 
Ullensaker forventer en betydelig økning i antall elever de neste årene og Algarheim er bare en av flere nye skoler kommuner har planer for. Beslutningen om å bygge ny skole på Algarheim ble tatt bare måneder etter at kommunen hadde overtatt Gystadmarka skole på nesten 9,000 m2. I likhet med Gystadmarka, er nye Algarheim skole tegnet av Lille Frøen arkitekter. 

Skolen har en kostnadsramme på 425 Mnok eks. grunnerverv og inventar. Skolen er bygd som tre parallelle skoler for 525 elever + tre klasser på 25 elever på tospråklig senter. 

Flerbrukshallen, som etter planen skal stå klar til skolestart 2021, får en aktivitetsflate på 25x45 meter, fire sett garderober, tribune som rommer 352 tilskuere og en egen aktivitetssal på 150m2. 

Skolebygget som tas i bruk høsten 2020 blir på 7201 m2, mens flerbrukshallen blir på 2728 m2, BTA totalt 9929 m2.

Tips oss om Norske Byggeprosjekter
Følg Norsk byggebransje på Instagram|Norske Byggeprosjekter

Stolte aktører
Rollen som rådgivende ingeniør for brannsikkerhet ved Algarheim skole ble utført av Roar Jørgensen AS, et selskap som helt siden i starten 1985 har hatt som mål å være den beste leverandøren for sine kunder. Med lang erfaring og fokus på å finne de beste løsningene, har de opparbeidet seg et solid rykte innen fagområdene prosjektering, byggeledelse og brannteknikk.

Etter 35 år er bedriften vokst til 35 ansatte, men daglig leder John Dæhli er klar på at bedriften ikke måler suksess i antall ansatte.

-Vårt varemerke er vår kompetanse og erfaring. Suksess for oss er ikke nødvendigvis å vokse med antall ansatte, men å ta vare på de vi har, sørge for at de trives, utvikles og vil bli værende. Vi er tung på faget, går vår egen vei og er best på service.

Et bygg på nesten 7,000 m2 krever mye tynnavretting og flis. Det er et oppdrag Mjøndal Mur og Puss AS tok på strak arm. Bedriften er blant de største og fremste murmesterbedriftene i Norge og har helt siden starten i 1986 hatt mur, puss og flis som kjerneområder i driften. 

Det er stort sett ingen begrensninger på hvilke oppgaver bedriften løser for sine kunder og som det fremgår av deres referanseliste er oppdragene mange.

Aktører: 
Åkrene Mek Verksted AS, Arealtek AS, Arkitektgruppen Lille Frøen AS, Bærum Byggmontering AS, Bjørbekk & Lindheim AS, Bygg og Mal AS, Byggpartner AS, Confidon AS, Daloc Norge AS, DormaKaba Norge AS, Fasec Entreprenør AS, GK- Rør AS, GK-Ventilasjon, Gulv og takteknikk AS, H-Produkter AS, Hallås AS, Hemnes Tre, Kjærnsmo AS, Krogsæter AS, Multiconsult AS, NerliGruppen AS, NorDan AS, NordicDoor AS, Norrøna Storkjøkken AS, Norsk Sceneteknikk AS, Olar Portconsult AS, Orona Norway AS, ParkettPartner AS, Plan 1 AS, Radonmannen AS, Rejlers Engineering AS, RivTec AS, Romerike Elektro AS, Saxi Produkter AS, Schølberg og Tombre AS, Seierstad Pelemaskiner AS, Sigfred Bentzen AS, Spenncon, Veflen Entreprenør AS.