Previous
Next
Kommunen er veldig stolte av alle involverte. Totalt 1850 m2 fordelt på 3 etasjer blir klart i tide, takket være en gjeng som har styrt knallhardt mot målet med tydelige retningslinjer hele veien. Foto: Åsmund Ingebrigtsen/Glenn Thomas Nilsen
Sist oppdatert: 09-02-2021

NAV Indre Østfold

Det gamle kommunehuset i Spydeberg, er på under et år totalrehabilitert og klargjort for NAV Indre Østfold. Rehabiliteringen startet i april 2020 under ledelse av Øst Byggentreprenør og i februar 2021 var det klart for innflytting i nye, moderne lokaler.

Vi får prosjektleder i Spydeberg kommune, Odd Strand, i tale i en utfordrende tid for Østfold med nærmest full lockdown på grunn av koronasituasjonen. 

-Nå er det tøft, det skal vi ikke legge skjul på. Nettopp derfor er jeg utrolig stolt av den gjengen som er involvert i rehabiliteringen av det tidligere kommunehuset. Det er et skikkelig dreamteam, sier han til Norsk Byggebransje.

-Bygget har vært kommunehus og rådhus siden det ble bygget i 1984. Det var nedslitt og behøvde en omfattende rehabilitering nå som det gjøres om til kontorer for samlokalisering av NAV Indre Østfold.

-110 NAV-ansatte skal inn i februar, og vi har fortsatt siktet på 4. februar som har vært plan hele veien. Så kan det kanskje bli noen forsinkelser med tanke på nye restriksjoner, men februar blir det uansett. 

Øst Byggentreprenør

-Både jeg og kommunen er veldig stolte av alle involverte. Totalt 1850 m2 fordelt på 3 etasjer blir klart i tide, takket være en gjeng som har styrt knallhardt mot målet med tydelige retningslinjer hele veien. 

-Vi har en drivende dyktig totalentreprenør i Øst byggentreprenør, og alle underentreprenører har vært fantastiske. Med unntak av noen få fra Halden, Fredrikstad og Sarpsborg, er det kun lokale bedrifter og fagfolk som har vært involvert. 

-Med tanke på de utfordringer som covid-19 har skapt for oss alle det siste året, er jeg overrasket selv. Alle har gjort de til tiltakene som krevdes for å komme i mål, og som prosjektleder kan jeg ikke få fullrost de godt nok, avslutter Strand.

Åsmund Ingebrigtsen, du har vært prosjektleder for Øst AS på prosjektet. Dere får mye ros fra byggherre, som sier at dere har gjort en strålende jobb i en tøff tid.

-Det er selvsagt hyggelig å høre. Øst har bred erfaring med rehabiliteringsprosjekter, i tilfelle Spydeberg Kommunehus, har Knut Arild Breda og jeg delt ansvaret fra vår side.

-Dette var mitt første oppdrag som prosjektleder i bedriften, mens Knut Arild som anleggsleder kommer fra rehabiliterings bransjen, så sammen har vi utgjort en dynamisk duo.

Viken Pro AS - Rekkverksentreprenør

-Selv om det “bare” handler om ombygging til nye kontorer for NAV har det vært en omfattende jobb. Vi renset det gamle bygget helt ned til rene yttervegger og åpne flater, før vi kunne starte med ombyggingen. 

-Bygget er gammelt, med eksisterende bæresystem og betong som vi ikke vet nok om, dermed kan det ikke røres. For å tilfredsstille dagens krav til kontorbygg måtte vi bl.a inn med ganske heftig ventilasjon. Du kan tegne og modellere så mye du vil i forkant, men når det kommer til rehabilitering er det altfor mange ting man ikke kan ta høyde for eller planlegge på forhånd. 

-Vi vet at det vil bli mye som må løses på plass. Det krever både kompetanse fra vår side og kreativitet til å finne løsninger som tilfredsstiller dagens krav. Det krever også en offensiv og løsningsorientert byggherre. Her må jeg skryte av Odd Strand, som prosjektleder for kommunen. 

-Han er en gammel ringrev i faget, med kompetanse, innsikt og erfaring fra bransjen. Vi har hatt en åpen og god dialog hele tiden, og han har vært like løsningsorientert som oss og alle underentreprenører. '

-Selv om dette var en totalentreprise har byggherre vært villig til å betale når det har dukket opp overraskelser. Jeg har vært med noen år og personlig mener jeg bransjekunnskap, erfaring og god dialog er avgjørende, forsåvidt i alle byggeprosjekter, men spesielt når det kommer til rehabilitering. 

Rørleggertjenesten Spydeberg AS

-På Spydeberg Kommunehus har vi brukt stort sett lokale underentreprenører. Byggeplassen har vært preget av godt samarbeid og alle kan være fornøyd med jobben de har gjort. 

Hva er neste for Øst AS?
-Vi ble en del av Veidekke i 2015, har en gode ordrereserver og rimelig fullt opp fremover. Noe av det morsomste er at vi går i gang med rehabilitering av nabobygget, hvor det tidligere innbyggertorget skal bli til bibliotek. 

-Det er selvsagt veldig hyggelig å vinne et nytt anbud hos samme byggherre. Det forteller oss at de er fornøyd med både pris- og kvaliteten vi leverer, avslutter Ingebrigtsen. 

Stolte aktører:
Øst AS er en lokalt forankret bygg entreprenør med nedslagsområde i Østfold, Søndre del av Akershus samt nordre Bohuslän. Bedriften er kjent for å levere meget god kvalitet, med medarbeidere som har fagstolthet og et sterkt ønske om å levere et produkt og opplevelse, som gjør at kunde skal føle seg trygg i alle faser av byggeprosessen.

Rørleggertjenesten Spydeberg utfører alle typer rørleggeroppdrag - alt fra rørleggerservice til større prosjekter innen vann og avløp. Vårt arbeidsområde strekker seg fra Halden til Sørum i Frogn kommune. Vi gratulerer byggherre og takker for oppdraget. 

System 1 AS leverer komplette innrednings løsninger til proffmarkedet. deres produkter omfatter nødvendige vegg, himling og gulv systemer for innredning av næringsbygg, butikker, hoteller, skoler og offentlige bygg m.m
System 1 AS skreddersyr totalløsninger for alle sine kunder, basert på kundens behov, ønsker og økonomiske rammer.

Med 30 kvalifiserte ansatte som alle har sine egne fagfelt og bred erfaring fra flere fagområder, utfører Smådahl AS, alt av malerarbeid, tapetsering, gulvlegging, gulvavretting, epoxy, flislegging, rengjøring og mye mer. Smådahl AS står klare til å ta på seg alt fra servicejobber til større,avanserte prosjekter.