– Vi har vært i rute hele veien, og er stolte av hvordan både vi og våre samarbeidspartnere har håndtert situasjonen uten å utsette noe for sluttbrukeren, forteller Erik Knutsen (i midten) prosjektleder hos Veidekke Bygg. Foto: Erik Knutsen
Sist oppdatert: 05-11-2021

Kikut sameie - I naturskjønne omgivelser

De lyse og moderne leilighetene i Kikut sameie har alle balkong eller terrasse, omgitt av flotte og grønne gårdsrom, samt felles takterrassene som byr på en nydelig utsikt.

– Vi hadde utført Frysjalia sameiet tidligere, og hadde en opsjon på dette trinnet. Oppdraget med Frysjalia ble vunnet i en konkurranse, sier Erik Knutsen, prosjektleder hos Veidekke Bygg.

Han påpeker at HMS alltid kommer først, men at det har vært viktig å skape et godt prosjekt i samarbeid med byggherre og underleverandører.

– Godt samarbeid, gode prosesser og produksjon hvor vi også jobber med medarbeiderutvikling og innovasjon på prosjektet er viktig for oss.

-Det er utrolig tilfredsstillende å kunne si at vi har fått til dette, og da får vi også et sluttprodukt som vi kan være stolte av!

SH Bygg - Kikut sameie
Afry - Rådgivende ingeniør

Knutsen forteller at det å bygge under pandemien har vært en X-faktor man har måtte jobbe med kontinuerlig, og som krever ekstra av organisasjonen og ikke minst når det kommer til planleggingen.

– Vi har vært i rute hele veien, og er stolte av hvordan både vi og våre samarbeidspartnere har håndtert situasjonen uten å utsette noe for sluttbrukeren.

Blant annet fikk vi økt produksjonen på badekabiner tidlig i februar for å ha en buffer på plassen i tilfelle nedstengning som skjedde halvannen måned senere, forteller han, og legger til:

– Så vi føler vi har vært tidlig ute i planleggingen og håndteringen av situasjonen. Brødrene Dahl var flinke til å holde hjulene i gang i Italia, og PortNor var trofaste og hadde sin arbeidsgjeng i Norge i mange måneder uten å se sin familie i Portugal.

-Så de skal ha en stor takk for ikke å få større problemer for produksjonen.

ABC Pussteknikk AS - utfører alle typer fasaderehabilitering

Godt fornøyd med samarbeidet med alle de andre aktørene i prosjektet
– Det har vært veldig bra. Ingen nevnt, ingen glemt! Jeg sier det sånn, for alle har bidratt til dette. Vi kan jo likevel trekke frem byggherren, de tekniske og prosjekteringsgruppen, siden det er disse vi har hatt mest samhandling og koordinering med.

-Det har fungert på en respektfull og god måte, hvor det felles målet har vært å få til et godt sluttprodukt for beboerne.

Overtakelsene var nå i medio august og frem til 4.oktober.
– Mitt inntrykk er at kundene er fornøyde, og innleide takstmenn fra byggherren mente at dette var helt i det ypperste sjiktet av prosjekter de har hatt overtakelser på.

-Det er klart det er moro å få tilbakemeldinger som dette, og så håper jeg beboerne selv også er fornøyde og enige i det.

– Jeg vil trekke frem de fine takhagene og omgivelsene utomhus. Byggherren har lagt ekstra penger i dette, og det mener jeg de får igjen for. Arkitekt har laget fint spill i fasadene, og byggene er pene å se på. Hundedusj og en ekstra fin smørebod setter prikken over ién, sier Knutsen med et smil.

Aktører: 
A-Lab AS, Elektriker gruppen Odd Arne Lorentzen Eriksen & Jensen VVS AS, Solland AS, Portnor Bygg AS, Sandå AB, Xervon AS, BRANN OG SIKKERHETSFORUM AS, Brødrene Dahl AS, Fjeldåsheim AS, Mjøndalen mur og puss AS, Franke Onsrud Blikkslageri AS, Solid Renhold AS,  Øyan & Schie Fuging AS, Parkett Partner AS, HTH AS, Ing. Larsson AS, Otg AS, Hære Gulvstøp AS, Norgesvindu AS, Ergane AS, Euro blikk og tak AS, Sagstuen AS, Jotne AS, Båsum Boring AS, Thomas Betong AB Norge, BYEMARK STÅL AS, Otis AS, Landskaperiet AS, Kynningsrud Fundamentering AS, Multiconsult Norge AS, Erichsen & Horgen AS Avd, Fjeldåsheim & Nilsen AS.