LeasePlan blir den største leietakeren med sitt nye konsept for kjøp, leasing og abonnement av biler i forbrukermarkedet, kalt CarNext. I det andre bygget blir man å finne NAF, Hurtigruta Carglass og Quick Car Fix. Fotograf Netta Nyman, Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 03-09-2020

Hvam Bilsenter 

Kongsvinger-baserte Rimfeldt Eiendom AS har i mange år vært en betydelig utbygger i Skedsmo og da spesielt i området kjent som Hvam Næringspark ved Olavsgård i Lillestrøm kommune. Hvam-krysset er et av Norges mest trafikkerte veikryss og hver dag passerer rundt 80,000 biler til og fra Oslo. 

Etter å ha bygd opp og solgt Plantasjen, har Rimfeldt-familien med stor suksess satset tungt på eiendom. I Hvam Handelspark har de blant annet leietakere som Plantasjen, Maxbo og DHL. I februar 2020 står to nye bygg, satt opp av hovedentreprenør Ø.M Fjeld AS, klare for innflytting. De nye byggene blir en hub for bilbransjen med leietakere som LeasePlan, NAF, Hurtigruta Carglass og Quick CarFix. 

Byggene er på like over 13,000 m2, inkludert en parkeringskjeller under det ene bygget på nesten 4,000 m2. LeasePlan blir den største leietakeren med sitt nye konsept for kjøp, leasing og abonnement av biler i forbrukermarkedet, kalt CarNext. I det andre bygget, hvor NAF, Hurtigruta Carglass og Quick Car Fix skal inn, er det også planer om et nytt kjedekontor for Plantasjen. 

Fasadeplater fra STENI kan du velge farge, uttrykk, form og overflatestruktur og gi bygningen ditt eget preg

Unikt bilkonspet 
LeasePlan er i dag verdensledende innen sin bransje og med CarNext introduserer de et helt unikt konsept for bileiere i Norge. Med mål om å skape et tryggere bruktbilmarked, vil de tilby kunder mulighet for kjøp, salg, leasing og abonnement på bruktbiler som alle skal leveres til konkurransedyktig pris og med garanti. Et bruktbilkjøp gjennom LeasePlan vil sikre kunden god kvalitet til rett pris og skape en ny og tryggere markedsplass for brukte biler i Norge. 

Med NAF servicesenter, CarFix og Hurtigruta Carglass alle etablert i nabobygget, vil kunder nyte godt av et totaltilbud for bilen på ett og samme sted.

Ser lyst på fremtiden 
Den sentrale beliggenheten og umiddelbar nærhet til E6 gjør Hvam til et attraktivt område for nyetableringer og det er kjent at både Uno-X og McDonald's ønsker å etablere seg i området. McDonald’s har fått ja til sine planer fra kommunen, men Statens Vegvesens klage har gjort at man må gå noen runder til før planene er klare. Det bekymrer dog ikke administrerende direktør Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom. Selskapet eier blant annet 3M-tomten på den andre siden av E6 og ser for seg en rekke nyetableringer i regionen de neste 10-20 årene. 

Sentrum Bygg er landets største spesialbutikk innen dører, vinduer, gulv, kjøkken, bad og garderobe

Sentrale aktører
Totalentreprenør Ø.M. Fjeld har opplevd en sterk vekst de siste årene og konsernet er i dag etablert med regionskontorer over hele Østlandet og har datterselskaper i åtte norske byer, i tillegg til hovedkontoret på Kongsvinger. Selskapet har de siste årene utført en rekke oppdrag for Rimfeldt Eiendom. 

Som underentreprenør har Ø.M. Fjeld hatt med seg blant andre Hæhre Gulvstøp AS, Steni AS, Scanmark Service AS, Sentrum Bygg AS og Randem & Hübert AS. 

Landets største spesialforretning
Sentrum Bygg AS holder til sentralt på Alnabru hvor de har bygd opp Norges største spesialbutikk innen dører, vinduer, gulv, kjøkken, bad og garderobe. Lagerbeholdningen deres består utelukkende av kvalitetsprodukter fra bransjens ledende aktører. Med en utstilling på hele 2.700 kvadratmeter, vil man finne en interiørløsninger for enhver smak, og med råd og veiledning fra dyktige fagfolk med solid kompetanse, er du alltid i trygge hender. 

Sentrum Bygg har helt siden bedriften ble grunnlagt i 1949, jobbet tett med aktører i det profesjonelle markedet og står bak levering av dører, vinduer, gulv, kjøkken, bad og garderobe til en lang rekke større prosjekter over hele landet. Sentrum Bygg er i dag et datterselskap i Mestergruppen AS og kan tilby et bredt leverandørnettverk, egne merkevarer og spesialkompetanse innen alle sine felt. 

Proffe på gulv
Hæhre Gulvstøp har i over 35 år utført betongarbeid over hele landet. Som
spesialister innenfor gulvarbeid, utfører Hæhre Gulvstøp dekkestøp, gulvpuss, gulvavretting og sparkling. I tillegg til betonggulv, utfører bedriften også betongarbeid som favner alt fra kulverter, mindre broer og grunnmurer, både som underentreprenør og direkte for byggherre. I tillegg til selve støpingen, utfører Hæhre Gulvstøp også klargjøring (isolasjon, radonsikring), montering av kjøresterke fuger, armeringsarbeid, leca-utførelse, trinnlydsmatter, gulvvarmerør og sparkling/flytavretting. 

Scanmark Service AS| skreddersydde løsninger på garasjeporter som matcher ditt hus og miljø

Markedets beste funksjonsgaranti
Fasaden til de nye byggene er levert av STENI AS.
Fasadeplater fra STENI har 40 års funksjonsgaranti og en dokumentert forventet levetid på mer enn 60 år (kilde: SINTEF) 
STENI er en norsk gründersuksess, som siden etableringen i 1965 har fokusert på å tilby fasadeløsninger som sikrer både unike og varige arkitektoniske uttrykk med svært høy kvalitet. Fasadeplater fra STENI kan monteres uansett årstid, temperatur og værforhold. Platene er vann- og frostbestandige, og kan stå nedsenket i vann over lengre tid uten å ta skade.

Fasadeplatene til STENI består av glassfiberarmert polymerkompositt, som er en kombinasjon av materialer med ulike egenskaper som sammen gir sluttproduktet lang levetid og ekstrem styrke. Polymerkompositt blir stadig hyppigere brukt innen bil-, båt- og flyproduksjon, og til produkter som blir utsatt for ekstrem belastning.

Best på kvalitet og service i 40 år
Scanmark Service AS har gjennom mer enn fire tiår opparbeidet seg enorm kompetanse og erfaring innen levering av garasje- og industriporter, gjerder, områdesikring, ståldører, brannskyveporter, lastebrygger og lastesystemer til både industri og privatmarkedet. Med industriporter av høy kvalitet som tåler aktiv bruk over lang tid, var Scanmark Service et naturlig valg som leverandør av porter til det nye bilsenteret på Hvam. 
 
Norges eldste ventilasjonsentreprenør
Siden Terje Randem og Einar Hübert grunnla Randem & Hübert A/S i januar 1935, har
Randem & Hübert A/S vært en ledende og solid aktør i ventilasjonsbransjen. Bedriften var den første i Norge som innførte mekanisk ventilasjon og de har gjennom alle år hatt fokus på å levere luftbehandlingsanlegg av høy kvalitet til riktig pris. Med egen produksjonsavdeling, blikkenslageravdeling, samt service- og rehabiliteringsavdeling, står bedriften, som fyller 85 år i 2020, sterkt rustet til å gjennomføre alle typer oppdrag, både for private aktører og entreprenører.