Previous
Next
Byggetrinn 1 med 112 boliger er overlevert, byggetrinn 2 overleveres i oktober, mens resterende er etter planen klart i november. Ill/Foto: Beliggenhet Holding AS
Sist oppdatert: 09-10-2023 

Heggedal terrasse, fire konsepter i et og samme boligprosjekt

- Vi kjøpte tomten i 2017, da vi så et stort potensial i et område i vekst.

- Heggedal er i god utvikling ettersom stadig flere vil flytte utenfor ring 3, for å få mer bolig for pengene samtidig som de har alt i nærområde og tilgang til kollektivtrafikk, forteller Michael Søndberg, administrerende Direktør i Beliggenhet Holding til Norsk Byggebransje.

- Eiendommen har vært regulert til boligformål siden 1993. På grunn av ny kommuneplan gjennomførte vi en detaljregulering som tok lang tid, slik at vi først kunne begynne salg av boligene i 2021

- Resultatet er 157 nye leiligheter med høy standard, fordelt over flere bygg og nivåer.

- Det er en veldig kupert tomt, men vi så muligheter gjennom å legge alle boligene i terrassert bebyggelse og en vifteform. Dermed får alle beboere mye lys og en fantastisk utsikt.

- Alle boenheter får adkomst fra bakkeplan, til tross for tomtens store høydeforskjeller og utfordrende terreng.

Optimera AS
Veas Rør

Fire konsepter i et og samme boligprosjekt

  1. Townhouse: Moderne 5- til 6 roms boliger, 177-144 kvadratmeter over tre plan, hvor alle har romslige takterrasser med flott utsikt, kombinert med egen gressplen og hage
  2. Penthouse: 3- til 5 roms boliger over to plan, 111-136 kvadratmeter med takhage eller altan.
  3. Leiligheter: 1- til 3 roms leiligheter, 25 til 60 kvm, med altan eller utgang til terreng
  4. Young Professionals: 2-3 roms leiligheter, 33 til 60 kvm. Boligene er forbeholdt førstegangsetablerere etter avtale med Asker kommune

Moderne omgivelser, høy standard og uteområder skapt for å knytte bånd

- Vi valgte å bygge et felles utendørs svømmebasseng. Jeg ble inspirert av et boligprosjekt i New York, etter å ha sett hvordan bassenget ble et felles samlingssted for beboerne, og ikke minst et fantastisk tilbud for de minste.

- Bilpoolordningen var et reguleringskrav fra politisk hold og gjør at flere kan kutte bil nummer to. Mest positivt er at førstegangsetablerere kan kjøpe bolig uten å bruke penger på bil, men allikevel ha bil tilgjengelig.

- Vi la til el-sparkesykler og el-sykler i poolordningen. Med nærhet til alt trenger man slett ikke bil for å gjøre innkjøp eller ærend i nærområdet. Det er blitt veldig godt mottatt.

Provstrømspesialisten AS
NGN AS

Har prosjektet gått på skinner, eller har dere støtt på utfordringer underveis?

- Boligene i prosjektet er blitt ca. 3-4 måneder forsinket, men de siste boligene er i ferd med å bli overlevert i disse dager.

Dere har valgt å ikke kreve 10% ved kontraktsignering, men fullfinansiere prosjektet frem til overtagelse, hvorfor det?

- De aller fleste boligkjøperne hadde bundet opp kapital i nåværende/tidligere bolig. Det ble derfor veldig godt mottatt fra våre kjøpere og ikke måtte binde opp ytterligere kapital i påvente av ferdigstillelsen av prosjektet.

Er prosjektet utsolgt og når er alt klart?

- Byggetrinn 1 med 112 boliger er overlevert, byggetrinn 2 overleveres i disse dager. Resterende er etter planen klart i november. Pr i dag er 16 leiligheter tilgjengelig, så det er bare å løpe og kjøpe, avslutter Søndberg med et smil.