Previous
Next
Prosjektet omfatter både rekkehus og leiligheter. De tre boligblokkene Bjørnehulen, Revehiet og Bikuben ble satt opp først og overlevert i samme rekkefølge. Deretter ble de tre rekkene med totalt 13 rekkehus satt opp. Foto: Axer Eiendom AS
Sist oppdatert: 28-10-2022

Furutoppen - fokus på trivsel og kvalitet 

Axer Eiendom har bygget over 1000 boliger siden 1999. Boligprosjektet på Furutoppen kombinerer rekkehus og leilighetsbygg i Lørenskog kommune.

-Axer Eiendom er en eiendomsutvikler som utvikler, selger og forvalter eiendom i Stor-Oslo området og Bergen, sier Prosjektsjef Knut Rolvsjord til Norsk Byggebransje.

-I de senere årene har Axer har økt fokus på Østlandet og Bergensregionen i tillegg til Gran Canaria.

-Vi har nå flere tusen boliger under utvikling på Østlandet, i Bergensregionen, Gran Canaria og i Stavanger. Vi er alltid på jakt etter tomter og næringseiendommer med utviklingspotensial.

-Som på Furutopppen i Lørenskog kommune. Tomten kjøpte vi i 2013, den gang lå kontor- og lagerbygget til Hansen & Dysvik her. Reguleringsprosessen har tatt tid, men i 2019 fikk vi rammetillatelse og spaden ble satt i jorda i 2020.

-Første halvåret gikk fint, så kom pandemien som delvis lammet landet. Pandemien påvirket oss i stor grad, men totalentreprenøren løste utfordringene vi fikk på en kjempegod måte.

Tundøre - Furutoppen

-Det har gjort at vi har vært distansert fra de utfordringer pandemi, krig, leveranser og prisøkninger har skapt. De har sørget for at kjøperne har fått god informasjon hele veien og levert så og si som avtalt.

-Som byggherre liker vi å ha med entreprenøren i en tidlig fase. Nøkkelen til et vellykket prosjekt er samarbeid, åpenhet og tillit i kontraktsforhold.

Furutoppen. Alt du trenger – og alt du ønsker deg
-Prosjektet omfatter både rekkehus og leiligheter. De tre boligblokkene Bjørnehulen, Revehiet og Bikuben ble satt opp først og overlevert i samme rekkefølge.

-75 leiligheter totalt, fra ett til fem rom, med underliggende garasje/kjeller. Alle er solgt, bortsett fra en, så her gjelder det å være rask om man vil bo i området, smiler Rolvsjord.

-Deretter ble de tre rekkene med totalt 13 rekkehus satt opp.

-Jeg må også skryte av arkitekten, det er første prosjektet vi gjennomfører sammen med dem.

Con Form - Best på råbygg

-De skal ha ære for å ha tilpasset bygningsmassen til tomtens omgivelser. Arkitekten ønsket at uttrykket fra naturen med skog, tre og stein skulle bevares. Det oppdraget har de løst fint.

-Det har vært en god prosess med dem, som ble transportert videre til entreprenør som har brukt dem i utføringsfasen.

-Det beste for oss som utbygger er positive tilbakemeldinger fra kundene. Beliggenhet, uteplass og leilighetenes standard er noe av det kjøperne har satt størst pris på.

-Vi har klart å skape et bra bomiljø, litt skånet for bykjernen med Triaden kjøpesenter bare et steinkast unna. Vi føler at vi har lyktes godt med utviklingen og transformasjonen av området, avslutter Rolvsjord.

-De 75 allsidige leilighetene er fra ca 30 til ca 120 kvadratmeter.

-God standard kjennetegner prosjektet, fra flislagte bad til kjøkken fra Drømmekjøkken, parkettgulv og vannbåren varme. Samtlige leiligheter har romslig uteplass/balkong.

Hver enhet har egen bodplass, mulighet til å kjøpe parkeringsplass og i første etasje finnes det også eget rom for sykkelparkering.

De 13 rekkehusene er større og bredere enn normalt, noe som øker romfølelse og også her er det fokus på god standard på så vel bad som kjøkken og resterende rom.

Spir Arkitekter - Furutoppen
Realbygg AS - Furutoppen

Boligene er på ca 160 kvadratmeter fordelt over to etasjer, med gulvvarme i begge etasjene. To romslige bad, utgang til terrasse på markplan direkte fra stuen og god skjerming mot naboer.

Rekkehusene har felles garasje under bakkeplan samt sykkelparkering med plass til 160 sykler. Samtlige leiligheter får bodplass inne i huset i tillegg til sportsbod på utsiden.

-Jeg tok over som prosjektleder for Realbygg AS midtveis i prosjektet, når jeg kom tilbake til bedriften etter å ha høstet bransjeerfaring på andre hold de siste 10 årene, forteller Prosjektleder Lars Petter Monsrud til Norsk Byggebransje.

-Vi legger ikke skjul på at pandemi og restriksjoner skapte utfordringer for oss, som for så mange andre.

-I innspurten av prosjektet merket vi også at krigen medførte leveranse utfordringer, men utfordringer er til for å løses, smiler han.

-Tross en del skjær i sjøen klarte vi å følge fremdriftsplan og kunne overlevere prosjektet til avtalt tid. Resultatet ble kjempefint

-Furutoppen er en stor byggeplass, der vi har satt opp tre blokker og 13 rekkehus parallelt. Selv med et stort tomteareal ble det trangt til tider med 16-20 underentreprenører og 50 mennesker på byggeplass på det meste.

-Samarbeidet med byggherre Axer Eiendom har vært kjempebra. De har gitt oss stor tillit, med god dialog og raske besluttninger hele veien, avslutter Monsrud.