Drammen Stasjon Konferansehotell
Konferansehotellet sett fra elven. Foto: Illustrasjon Narud Stokke Wiig

Drammen Stasjon Konferansehotell

Det var Skanska som til slutt fikk oppdraget med å bygge et nytt konferansehotell til 300 millioner kroner i Drammen for byggherre Bane NOR Eiendom. Det nye hotellet, som er tegnet av NSW Arkitektur AS, strekker seg 13 etasjer i høyden, dekker 13,500 m2, og er nærmeste nabo til Drammen Stasjon og vil bli driftet av Nordic Choice Hotels. Hotellet kan friste med 249 topp moderne rom og en egen konferansedel med kapasitet på opptil 500 personer. 

Det nye hotellet blir det tredje hotellet Nordic Choice-kjeden drifter i Drammen og intensjonsavtalen med byggherre ble undertegnet allerede i 2016. Med 249 nye rom og stor kapasitet for konferanser, er det nye hotellet en viktig brikke i kjedens videre vekst i regionen. Med flott beliggenhet helt nede ved elvebredden og nærhet til både Gardermoen og Torp, håper Nordic Choice å tiltrekke seg langt flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by enda mer konkurransedyktig.

Roar Jørgensen AS| Rådgivende ingeniør

Prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen og er bare første steg i utviklingen av området rundt Drammen Stasjon. Totalt ønsker Bane NOR Eiendom å utvikle nærmere 40,000 m2 og gjøre området til et naturlig knutepunkt for både byens innbyggere og besøkende. Rundt hotellet er det allerede anlagt egne sykkelgater, grøntarealer, en rekke butikker og kafeer. I tillegg planlegges det flere tusen kvadratmeter til kontorer i årene som kommer. 

Kjente nasjonale aktører
En rekke kjente entreprenører og leverandører har vært involvert i arbeidet med Drammens nye signalbygg. Som rådgivende ingeniører, har både Multiconsult, Assemblin, Bravida, Bryn Byggklima og Roar Jørgensen AS hatt oppdrag med det nye hotellet. Sistnevnte hadde oppdraget som rådgivende ingeniør innen brannteknikk, som er en av bedriftens tre hovedområder. 

Bedriften holder til på Hønefoss og har siden starten i 1985 hatt som mål å være den beste leverandøren og å finne de beste løsningene for deres kunder innenfor fagområdene prosjektering, byggeledelse og brannteknikk.

Con Form - Best på råbygg

Entreprenører som har gjort sin del på prosjektet er blant andre bærekonstruksjon-entreprenørene Con-Form AS og Loe Betongelementer AS, mens Byggimpuls AS ble hentet inn som fasadeentreprenør. Malingsentreprenør har vært Malermester Buer Drammen, glassentreprenør var H-Glass AS, og byggentreprenør har vært Gst Byggmontering AS.  

Con-Form produserer komplette råbygg i betong, optimalisert etter kundes behov og med fokus på lønnsomt og effektivt. Deres hel-prefabrikkerte elementer som trapper, dragere, søyler og balkonger produseres ved de fleste fabrikker, men hovedproduksjonen til Con-Form er å finne ved deres fabrikk i Lunde i Telemark.