Med Carl Berner Torg, har Peab Eiendomsutvikling gitt området et virkelig ansiktsløft med 111 romslige og topp moderne 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Prosjektet inneholder også nye næringslokaler på 3,500 m2. Ill. Peab Eiendomsutvikling. 
Sist oppdatert: 30-08-2020

Carl Berner Torg - Peab Eiendomsutvikling 

Carl Berner er et av de mest historiske og travleste områdene i Oslo, og ligger midt i smultringen av alt en hovedstad som Oslo har å by på. Bor man på Carl Berner trenger man ikke dra andre steder i Oslo. 

Carl Berner har alt og man er tett på det meste med butikker, kafeer, restauranter, transport, treningssenter, skoler, barnehager og det aller meste av servicetilbud rett utenfor døren. 

I Oslo kommunes "kommunedelplan for byutvikling og bevaring i indre by 2005 - 2020", ble området rundt Carl Berners plass knapt nevnt, men det betyr ikke at det har vært stillstand i den historiske bydelen. 

Peab Eiendomsutvikling står alene bak flere prosjekter i området og med ferdigstillelse av Carl Berner Torg, har området fått et virkelig ansiktsløft med 111 romslige og topp moderne 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Prosjektet inneholder også nye næringslokaler på 3,500 m2 hvor Coop Mega skal inn med stor matbutikk, i tillegg til en rekke mindre butikker og serveringssteder. 

Elektro kontakten -  totalunderentrepriser innen elkraft- og svakstrømsinstallasjoner

Egen park midt i byen
Arkitekt Gunnar Kind AS har tegnet et bygg som gir beboerne det beste av to verdener. De tre byggene er utformet nærmest i hesteskoform, som ikke bare sikrer store og flotte rom inne i leilighetene, men som også skjermer flott for en kvartalshage hvor beboerne kan nyte late, solfylte dager om de ikke føler for å spasere til Tøyenparken, Botanisk hage, eller Sofienbergparken som alle omkranser det flotte bygget. 

For dem som ønsker å nyte utsikten over Oslo, er det bare å ta heisen opp til taket hvor man finner to flotte takterrasser på opptil 400 m2. Også på taket er det lagt fokus på at beboerne skal kunne stenge storbyen ute, og det er blant annet lagt til rette for parsellhager hvor man kan gro urter og blomster. 

Urban arkitektur
Carl Berner Torg er oppført på industrikvartalet hvor det i over 100 år ble produsert alt fra pengeskap til flypropeller. Den gamle Verkstedhallen var i bruk helt fram til 1990-tallet og arkitekten har hedret historien med utstrakt bruk av teglstein i samspill med lyst og mørk tre i harmoni med metall og store glassflater. Resultatet er trendy arkitektur som gir området et løft og som også vil tåle tidens tann.

Ill: Peab Eiendomsutvikling 
Ill: Peab Eiendomsutvikling 

Morgendagens miljøsertifisering 
I tillegg til fokus på flotte uteområder både på bakkenivå og tak, har utbygger lagt mye fokus på morgendagens miljøløsninger inne i leilighetene. Det betyr blant annet fokus på giftfrie materialer og balansert ventilasjon for optimalt innemiljø i alle 111 leilighetene, som er utstyrt med topp moderne kjøkken fra HTH Prosjektavdeling, 1-stavs parkett, vannbåren gulvvarme fra fjernvarmeanlegget til Fortum og rikelig med led-belysning. 

Fokus på miljø kan også ses eksternt på bygget, som har grønne tak, regnbed og elementer fra Lindal Smith Elementer, som har levert 440 ytterveggselementer. Det er selskapets største enkeltleveranse noen gang. Klimaveggene er levert med krav om tilfredsstillelse av både varmeisolerende evne og byggets totale energieffektivitet.

Resultatet er at Carl Berner Torg er en av de aller første boligprosjekt i Norge som oppnår BREEAM-NOR Very Good-sertifisering. Det er et bevis på at det betaler seg å gå for kvalitet utover vanlige funksjonskrav, med fokus på bedre produkter og løsninger.

Stolte aktører 
Med fokus på høy kvalitet og smarte, brukervennlige løsninger, var det helt naturlig at man kontaktet HTH prosjektavdelingen i Oslo for levering av kjøkken og garderobeløsninger. HTH leverer årlig rundt 35,000 skap til kunder i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold hvert år. 

HTH Prosjektavdeling AS har organisert seg slik at de ivaretar alle fasene i prosessen for sine oppdragsgivere. Fra forprosjekt til ettermarked, står sluttbruker alltid i fokus slik at de kan levere et sluttprodukt kundene kan leve med i mange år.

FLOW - Mesingset VVS |Etablert rørlegger Oslo

For rørarbeidet falt valget på FLOW Meisingset VVS, som er en veletablert rørleggerbedrift med 70 års erfaring.. Selskapet ble etablert i 1949 og med kontorer i Bærum betjener FLOW Meisingset VVS i dag for det meste kunder i Bærum og Oslo, men de står også på pletten for kunder i Buskerud, Akershus og Østfold. FLOW Meisingset VVS har alltid fokusert på at de skal være en konkurransedyktig og fleksibel samarbeidspartner som alltid setter kunden i fokus.

Rådgivende ingeniør VVS på Carl Berner Torg har vært AFRY, som med 900 dedikerte eksperter innen infrastruktur, industri og energi over hele Norge jobber for å skape bærekraftige løsninger for fremtidige generasjoner. 

AFRY i Norge driver ingeniør- og arkitektvirksomhet innenfor bygg, infrastruktur, energi og industri. Deres tjenesteområdene inkluderer rådgivning innen prosjektutvikling, prosjektledelse, prosjektering, arkitektur, lysdesign og digitale løsninger.  

Elektro-Kontakten AS har gjennom snart 15 år opparbeidet seg et bunnsolid rykte som en anerkjent leverandør av elektrotjenester. De er en moderne og fremtidsrettet elektroentreprenørbedrift som besitter mange dyktige og høyt kvalifiserte medarbeidere, noe som tillater dem å prosjektere og gjennomføre alle typer prosjekter så presist og kostnadseffektivt som mulig for alle deres kunder.

Aktøre: 
WSP Norge, Gunnar Kind AS, Bar bakke as, Brekke og Strand akustikk AS, Sweco AS, Gupex as, Moe as, ÅF-Engineering as, Seim-Hultgreen as, Rambøll, Svenska Dmixab AB, Valdres Betongsaging, GJ entreprenør AS, Armeringssenteret AS, BAT AS, Højer Rør AS, Prax Fliser, Fron Betong, B&C reis, HF Anlegg AS, Ragn Sells, Modulvegger AS, Ståle Sandnes AS, Lambertsson Sverige AB, EP Bygg og Maler AS, Solli-Hoff as, Peab Anlegg AS, PeWe Entreprenør AS, Rene Vegger AS, Nettpartner as, Oleg Sveiseverksted, Roar Wilhelmsen AS, Kaare Mortensen AS, Starlift AS, Kynningsrud as, Pecon as, Fortum as, Telekompetanse, Telenor, Br. Dahl as, Kranor, Hammerstad Maskin AS, Lindal Treindustri AS, BSH Husholdningsprodukter, HTH, KP Service AS, Proriv as, EasyDoor AS, ParkettPartner, MIB Nordic, Albanor Isolering, Mur- Puss& Flisekspert, Randers tegl, Protan, LP Bygg, MIB Nordic, SafetyRespect AS, MB Stillas AS, Noractor, Viggo Sandgrav, Modulvegger, Everlite, Elektrokontakten as, Gulventreprenøren, Flow-Meisingset vvs as, Gupex, Albanor, Merkefabrikken, Norengros/Collicea, Pervaco AS, Bring, Cramo AS, Optimera, Solid Renhold & Vedlikehold, Certego AS, Vangsøy Rørteknikk AS, Røa Gjerdefabrikk, Lysteknikk Elektroentreprenør, G Consult Vidar Gunnulfsen, Ingeniørservice AS