Bygger 206 boliger Lillestrøm
Byggearbeidene på Kvarteret starter i oktober med planlagt ferdigstillelse vinteren 2022/2023

Bygger 206 boliger Lillestrøm

Veidekke har fått i oppdrag av Nesgata 19 utvikling AS (OBOS Nye Hjem AS og Otto Olsen Boligutvikling AS) å bygge 206 leiligheter med parkeringsanlegg i det første av fem byggetrinn på prosjektet Kvarteret sentralt i Lillestrøm. Kontrakten er en totalentreprise verdt 425 millioner kroner ekskl. mva.

Første kvartal består av fire frittstående bygg på fem til åtte etasjer over bakken med 206 leiligheter som omkranser en fellespark for beboerne. Fra det underjordiske parkerings­anlegget går det heis til alle boligetasjer. Kvarteret blir bilfritt og vil få en grønn struktur og et grøntdrag mot villastrukturen i øst. Leilighetene får god standard, en effektiv og moderne planløsning og store balkonger med gode lys- og solforhold.

- Vi takker for tilliten og er veldig fornøyde med å få bidra til å utvikle et knallgodt prosjekt for OBOS og Otto Olsen. Dette er jo starten på et byggeprosjekt som vil utgjøre en ny og spennende bydel i Lillestrøm med rundt 1.000 attraktive boliger når det står ferdig, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Kvarteret ligger på sydsiden av Lillestrøm, og har i mange år vært kjent som et område med småindustri og villabebyggelse. Dette endres nå gjennom et utviklingsprosjekt hvor en stor del skal bygges opp helt på nytt. Beboerne får gangavstand til nesten alt av tilbud og opplevelser som butikker, spisesteder, kulturtilbud og kollektiv transport, mens Oslo S og Gardermoen er kun 10-14 minutter unna med tog.  

Byggearbeidene starter i oktober med planlagt ferdigstillelse vinteren 2022/2023. 

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2020.