– Skien sentrum er en naturlig prosjekt lokasjon for oss, og nærheten til populære Lietorvet kjøpesenter har gjort det ekstra spennende. Her får de som flytter inn lettstelte leiligheter, attraktive utearealer som grønne lunger, lekeplass og en bocha bane midt i sentrum, Knut Rugtvedt, teknisk sjef PBBL. Foto: PBBL
Sist oppdatert: 04-09-2021

Lietorvet - Sentrumsboliger i rolige omgivelser 

Første byggetrinn av Lietorvet ble overlevert før sommeren og består av 21 moderne leiligheter, alt fra 2-roms på 53,8 kvadratmeter til 4-roms på 119,8 kvadratmeter.

– Det startet med at lokale aktører ved Fjellvåkjen Holding AS kjøpte tomten av Skien kommune.

-Betonmast Telemark AS ble med i en tidlig fase av prosjektet og etterhvert ble Arkitektkontoret Børve & Borschenius ved Lars Gabrieldsen engasjert til å utvikle prosjektet bestående av boliger, næring og næringsparkering, sier Pål Lillefjære, prosjektleder, Entreprenør Betonmast Telemark AS, og legger til:

– Eiergruppen bak Lietorvet Boligutvikling AS er Fjellvåkjen Holdning AS, Bratsberg AS, PBBL og Betonmast Eiendom AS. De tre sistnevnte har hatt et godt samarbeid over flere år.

Han forteller at det har vært svært viktig å håndtere grunnforhold i henhold til geotekniske rapporter. Da spesielt med hensyn til ikke å påføre skader på omkringliggende bygg og infrastruktur, som blant annet Skien kirke som er fundamentert på tømmerflåter.

EN SOLID ENTREPRENØRBEDRIFT

– Likeledes har det vært viktig for oss å påføre Lietorvet kjøpesenter minst mulig bryderi under byggetiden når det kommer til varetransport, parkering og lignende, og det viktigste har selvsagt hele veien vært fokus på å ivareta sikkerheten.

Får mye skryt
Lillefjære legger ikke skjul på at de har hatt en del utfordringer med både smitte og mannskap i karantene, og en del UE har hatt utfordringer ved at utenlandske arbeidere ikke har kommet inn i landet under deler av pandemien.

– Alt i alt er første fase bestående av parkeringshus, næring og 21 leiligheter overlevert i henhold til avtalt dato i juni-21, og neste trinn med 26 leiligheter overleveres i oktober i år.

– Vi har et godt samarbeid med utbygger ved PBBL som jeg oppfatter som «lettbeint» og løsningsorientert. Også prosjekterings-teamet har fungert bra.

-I tillegg vil jeg få fremheve alle dyktige håndverkere og underentreprenører som alle har stått ordentlig på for å nå avtalte delmål, på tross av betydelige «hull» i mannskapslistene under pandemien, sier prosjektlederen.

I følge Lillefjære var det i starten mye skepsis blant en del innbyggere med tanke på at det skulle komme et så stort nybygg rett ved byens stolthet, Skien kirke.

Børve Borchsenius - Norges eldste arkitektkontor
PERI Norge AS ble startet i 1993 og er i dag Norges ledende leverandør av forskalingssystemer,

– Det er derfor gledelig å oppdage at det nå har snudd helt, og responsen er utelukkende positiv.

-Vi får masse skryt av forbipasserende, som gjerne påpeker det fine murerarbeidet som er utført, og ikke minst det flotte fargevalget når det kommer til teglstein, sier han fornøyd.

Også teknisk sjef, Knut Rugtvedt, hos PBBL er strålende fornøyd med prosjektet.
– Skien sentrum er en naturlig prosjekt lokasjon for oss, og nærheten til populære Lietorvet kjøpesenter har gjort det ekstra spennende. Her får de som flytter inn lettstelte leiligheter, attraktive utearealer som grønne lunger, lekeplass og en bocha bane midt i sentrum.

Noen utfordringer har de møtt på underveis med fravær hos entreprenør grunnet karantenebestemmelser, men prosjektet har likevel gått etter planen, og de overleverte 21 leiligheter til avtalt tidspunkt i juni.

– Vi berømmer vår totalentreprenør Betonmast Telemark AS for god gjennomføring tross pandemien. Likeledes Privatmegleren Telemark for et godt salgsarbeid, sier Rugtvedt.

Stolte aktører: 
Sammenslåingen av Hauk AS og B. Sveinsson Anlegg har gjort Hauk Sveinsson til en komplett leverandør av betong- og grunnarbeid. Hauk Sveinsson har i dag over 60 ansatte og utfører alle slags typer anleggsarbeid for offentlige og profesjonelle aktører. 

PERI Norge AS ble startet i 1993 og er i dag Norges ledende leverandør av forskalingssystemer, både på salg og utleie. Det er 100 medarbeidere totalt, og hovedkontoret ligger i Sande. Vi har avdelingskontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Ålesund. 

GBS Produkter
Vi er en total leverandør med lang erfaring innenfor Rørleggerfaget

GBS Produkter AS er en ledende leverandør av balkonger i ulike utførelser, åpen eller innglasset, i tillegg til ulike stålkvaliteter, aluminium og glass til nybygg og rehabiliteringsprosjketer. GBS Produkter AS har i dag 50 ansatte som har levert ulike stålkonstruksjoner til en rekke signalbygg i Norge.

Grenrør AS er en total leverandør med lang erfaring innenfor Rørleggerfaget. Grenrør har sentral godkjenning av foretak for ansvarsrett etter plan- og bygningsloven, og er godkjent bedrift for totalrehabilitering av baderom etter dagens våtromsnorm.

Andre aktører: 
Rambøll AS, SWECO. Grunnteknikk AS, Elektro 4 AS, AFRY, Bacas, Sandefjord Ventilasjon, Grenland Hage & Landskap AS, Hartvig Design, Sør-Norsk Boring, Geoingeniørene AS, Systemblokk AS, Elektrosveis AS, A-Betong, E.D.Knutsen UCO, Maxbo Proff Skien, Jeldwen, Firesafe, Nordan AS, Frontal, Icopal Tak AS, Blomstertak AS, Multifag AS, CarlsenFritzøe Sigdal Kjøkken, Tveiten og Riis murmester AS, Naturstein og flis AS, E. Zuraris malerservice, Orona, Franzefoss, Motek AS, JM byggmontasje AS, AS Brann og sikringservice, HH Rasmussen AS, Ingeniør Larsson AS, Port Teknik, ISS Facility Services AS.