Her er vinnerne av Norsk Lyspris 2020
Norsk Lyspris har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader, og juryens vurdering av søknadene resulterte tidligere i høst i 16 nominerte. I år ble det kåret seks vinnere og utdelt 10 diplomer. Foto: Norsk Lyspris
Sist oppdatert: 12-11-2020

Vinnerne av Norsk Lyspris 2020

Universitetsmuseet i Bergen - Naturhistorisk Museum, Farrisbrua - fra 3D til 2D, Vault tak & vegg, Sandvika-lykta, Stavanger Lysplan og Nordisk lys og fargebruk i cellekontor - Bacheloroppgave Lysdesign er vinnerne av Norsk Lyspris 2020.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og deles ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.

Vinnerne av Norsk Lyspris 2020 ble kåret under Lysets Dag på DOGA 11. november i Oslo av konferansier Olli Wermskog. Kåringen ble streamet live. Spennvidden er stor og vinnerne inkluderer historiske bygninger, broer, byplaner og bacheloroppgaver og omfatter lysdesign, produkter og lysinstallasjoner, fra anerkjente aktører til unge talenter.

Vinnere av Norsk Lyspris 2020 er:

Norsk Lyspris har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader, og juryens vurdering av søknadene resulterte tidligere i høst i 16 nominerte. I år ble det kåret seks vinnere og utdelt 10 diplomer.

En av vinnerne kan også bli nominert til Nordisk Lyspris, som arrangeres av belysningsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.