Stolte vinnere av Byggenæringens Innovasjonspris 2023. Fra venstre: Fabian Utigard, CEO og Co-founder, Mathias Engevik, COO og Co-founder. Foto: Bygg Reis Deg.
Sist oppdatert: 21-10-2023 Pressemelding

Vinnere av Byggenæringens Innovasjonspris 2023

Kvist Solution og deres løsning «INIT» vinner Byggenæringens Innovasjonspris 2023. Løsningen effektiviserer arbeidet med miljøsertifikater, sikrer et bedre beslutningsgrunnlag og øker muligheten til å imøtekomme miljøkrav i bygg- og byggeprosesser.

- Vi er utrolig stolte over å ha fått denne prisen. Spesielt når vi ser hvor tøff konkurransen har vært. Det føles uvirkelig å få en slik pris også booster det motivasjonen skikkelig for reisen vi skal på videre.

- Det er nå det begynner!, sier Fabian Utigard, CEO og Co-founder i Kvist Solutions.

- Det er også et ekstra kick til teamet som utvikler løsningen også, denne prisen er absolutt takket være dem også, legger Mathias Engevik, COO og Co-founder til

Stort potensiale for bred anvendelse

Juryen vurdrer at løsningen har et stort potensial til bred anvendelse og bidrar til en mer bærekraftig byggenæring.

- INIT bidrar på en særdeles god måte til å øke hastigheten for den omstillingen alle aktørene i byggenæringa skal gjennom.

- De har utformet en tjeneste som effektiviserer arbeidet med miljørapportering og samtidig bedrer beslutningsprosesser slik at aktører kan nå miljøkravene.

- Jeg ser frem til en ytterligere skalering av verktøyet og oppleve de konkrete resultatene i årene fremover, sier juryleder og adm.dir i DogA, Tor Inge Hjemdal

Juryen påpeker i sin begrunnelse at løsningen vil bidra til en raskere omstilling og sette flere i stand til å øke sine miljøprestasjoner i nye og eksisterende bygg.

Kvist Solutions har med ungdommelig pågangsmot ryddet opp i papirjungelen og sørget for at man kan ha datadrevne beslutninger for hele verdikjeden. Løsningen bidrar til økt effektivitet, lønnsomhet og ikke minst betydelige miljøeffekter som vil bidra til å nå våre klimamål raskere.