BIG Bodø verdens nordligste næringsbygg BREEAM-NOR Excellent-sertifisering
Når Bodø Innovation Gate (BIG) står klart i mai, blir det verdens nordligste næringsbygg med BREEAM-NOR Excellent-sertifisering. Ill: Hundholmen byutvikling

Bodø Innovation Gate (BIG)

Når Bodø Innovation Gate (BIG) står klart i mai, vil det være verdens nordligste næringsbygg som oppnår BREEAM-NOR Excellent-sertifisering. 

Bak prosjektet står Hundholmen Byutvikling. En kjent aktør i nordlandsbyen som står bak en rekke spennende prosjekter de siste årene. Selskapet eier og forvalter en rekke kjente næringsbygg i Bodø sentrum, som Jakhelln Brygge, Jakhellngården, Ramsalt og nye Quality Hotel som er under oppføring. 

Bodø Innovation Gate (BIG) har en kostnadsramme på 250 Mnok og blir på 7,200 m2 fordelt på seks etasjer, i tillegg til parkeringskjeller på 1,900 m2. Ifølge Avisa Nordland som først omtalte saken er byens nye praktbygg med unntak av 160 m2 utleid i sin helhet. 

Leietakerne som skal inn i verdens nordligste bygg av sitt slag, er blant annet Mestergruppen, Mestergruppen Arkitekter, Saltdalshytta, Signal AS, HENT, Cowi, BDO, Xledger, First Scandinavia og Lindbakk.

Eget insekthotell 
BIG blir ulikt noen annet næringsbygg i byen og vil by på en rekke flotte goder for alle ansatte. De som velger å ankomme på sykkel kan sykle rett inn i bygget via egen sykkelsti. Vel inne i kjeller vil de finne parkeringsplasser, vaskestasjon og verksted. Det legges også opp til at man kan låne el-sykkel via en felles sykkelpool. Egen businesslounge blir også å finne sammen med lunsjkafé som vil bli drevet av De Tre Stuer, som med åpningen av BIG for første gang etablerer seg i Nord-Norge. 

På toppen av BIG vil utbygger Hundholmen Byutvikling lage et eget insekthotell hvor det legges spesielt til rette for humler og bier. 

Om BREEAM-NOR
BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og byggenæringens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge.

Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. BREEAM-NOR har vist seg å være et effektivt verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd.