Bygget blir på om lag 2.200 m2 fordelt på fire etasjer og en underetasje som skal romme en energisentral som også naboeiendommene skal få nytte av.  Fotograf: b+b arkitekter
Sist oppdatert: 10-07-2023 Pressemelding 

Bygger nytt kontorbygg på Nesttun

Veidekke har fått i oppdrag av Zurhaar AS å oppføre et miljøsertifisert kontorbygg på Nesttun i Bergen der SpareBank 1 SR-Bank skal flytte inn. Kontrakten er en totalentreprise verdt cirka 100 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi setter stor pris på den tilliten vi er gitt ved å få bygge det nye kontorbygget for Zurhaar AS ved Rune Birkeland. Dette er et prosjekt vi har jobbet tett og godt i sammen om med alle involverte parter siden i fjor høst.

- Vi skal ha mye egenproduksjon på prosjektet, så det er mange i Veidekke som gleder seg til å sette i gang med byggearbeidene etter ferien, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Bygget blir på om lag 2.200 m2 fordelt på fire etasjer og en underetasje som skal romme en energisentral som også naboeiendommene skal få nytte av.

Bygget skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR nivå Excellent.

- Vi har hatt en veldig konstruktiv prosess sammen med SpareBank 1 SR-Bank, Veidekke og b+b arkitekter i dette prosjektet.

- Vi er utrolig glade for å ha fått i havn denne kontrakten, slik at vi får vitalisert den siste delen av Nesttun som ikke har vært så iøynefallende, sier Rune Birkeland, konsernsjef i Zurhaar AS.

- Vi er i vekst og vil satse videre med et komplett finanshus midt i smørøyet i Nesttun sentrum. Derfor gleder vi oss til sommeren 2025 da vi kan samle rundt 70 medarbeidere og ønske vårekunder velkommen i nye, flotte og miljøvennlige lokaler, sier regiondirektør Mads Didriksen i SpareBank 1 SR-Bank.

Byggearbeidene vil starte opp i høst med planlagt innflytting sommeren 2025. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.