Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år
Sol og regn, varme og kulde. En fasadeplate skal tåle mye. Den skal være sterk, stabil og vakker gjennom flere tiår. Det er nettopp hva STENI Colour er bygd for. Derfor gir vi 60 års garanti på våre fasadeplater. Foto Steni

Steni utvider garantien til 60 år

En rufsete og dårlig vedlikeholdt fasade gir ikke bare et dårlig inntrykk, men kan også påføre bygg betydelige skader, som igjen medfører økte kostnader. Steni har med sine fasadepalter bevist at robuste og varige løsninger lønner seg i lengden, men opptil 40 års garanti. 

STENI er en norsk gründersuksess, som siden etableringen i 1965 har fokusert på å tilby fasadeløsninger som sikrer både unike og varige arkitektoniske uttrykk med svært høy kvalitet. Fasadeplater fra Steni har lenge tilbudt markedets lengste funksjonsgaranti med 40 år, men nå utvider de funksjonsgarantien med 20 år, etter at SINTEF har dokumentert at platene deres har en forventet levetid på 60 år. 

NVE-bygget i Middelthuns gate 29 i Oslo et godt eksempel på fasadplatenes holdbarhet. Bygget er fra midten av 60-tallet og ble ikke renovert før i 2011. Steni leverte blant annet en del fasadeplater i hvit natur, og under rehabeliteringe ble bare et fåtall av platene ble skiftet ut, grunnet flytting av vegger. Selv i dag kan man nesten ikke se forskjell på platene som ble montert på 60-tallet og de som ble montert i 2011.

Lang levetid og ekstrem styrke
Fasadeplatene består av steinkompositt, en kombinasjon av materialer med ulike egenskaper som sammen gir sluttproduktet lang levetid og ekstrem styrke. De kan monteres uansett årstid, temperatur og værforhold og er vedlikeholdsfrie.

Hans Petter Arvesen-NVE.jpgHans Petter Arvesen hat jobbet med NVE-bygget i over 20 år og kjenner bygget   bedre en de aller fleste. 

 - Jeg har jobbet med huset i mer enn 20 år – har det vel nærmest under huden.   Jeg var ansvarlig for bygget både før, under og etter rehabiliteringen, og jeg må   si at jeg er stolt av det – det er en del av livet mitt. Selv om hele fasaden, både   innvendig og utvendig, sammen med flere deler innvendig er fredet,   tilfredsstillerhuset i dag alle krav til moderne kontorlokaler, sier Hans Petter   Arvesen i NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat). Han forteller at mange   overflater som ble brukt ved byggingen er like fine i dag.

Mange av valgene som ble tatt den gangen var nok betydelig bedre enn valg som tas i dag. De som planla og bygde tok seg råd til virkelig god kvalitet – og det lønner seg over tid.

Ønsker bærekraftige, robuste og varige produkter
En fasade for fremtidens bygninger må være slagfast, vann- og frostbestandig, lett å montere og enkel å vedlikeholde, den må rett og slett tåle tidens tann og årenes gang og ha en lav livsløpskostnad – og det har Stenis fasadeplater. 60 år, det er lenge, det, sier Jørn Helle. Han vet at dagens entreprenører, arkitekter og boligeiere ønsker å benytte bærekraftige, robuste og varige produkter i sine prosjekter. De er opptatt av økonomi, miljø og optimal verdi for pengene.