Sweco kjøper det norske konsulentselskapet Stema Rådgivning Oppkjøpet styrker Swecos posisjon i Norge, innen prosjekt- og byggeledelse.  Stema ble stiftet i 2001 og består av ca 90 ansatte, samt et større antall tilknyttede konsulenter.
-Jeg vil ønske våre nye Sweco-kolleger hjertelig velkommen, sier Åsa Bergman, konsernsjef i Sweco. Foto: Sweco
Sist oppdatert: 23-03-2022

Sweco kjøper opp Stema Rådgivning

Oppkjøpet styrker Swecos posisjon i Norge, innen prosjekt- og byggeledelse.

Stema ble stiftet i 2001 og består av ca 90 ansatte, samt et større antall tilknyttede konsulenter. Oppkjøpet omfatter også datterselskapet Byggeråd. Til sammen omsatte selskapene for 177 millioner kroner i 2021.

– Etter hvert som Stema blir en del av Sweco, vil vi kunne gi enda sterkere støtte til våre kunder i det norske markedet og støtte deres overgang til mer bærekraftig drift.

-Jeg vil ønske våre nye Sweco-kolleger hjertelig velkommen, sier Åsa Bergman, konsernsjef i Sweco, i en melding. 

-Stema er et respektert selskap innen prosjekt- og byggeledelse og har gjennomført mange komplekse prosjekter med suksess.

-Nå som Stema er en del av Sweco, er vi posisjonert til å ta en enda større del av markedet, sier Grete Aspelund, president i Sweco Norge.

OBOS Prosjekt AS, et heleid datterselskap av OBOS BBL, eier 81,4 % av Stema. De resterende aksjene eies av fire Stema-ansatte.

-OBOS Prosjekt har eid Stema siden 2015 og selskapet har utviklet seg godt. Som følge av endrede strategiske prioriteringer i OBOS har vi lett etter en passende ny eier, som vi har funnet i Sweco.

-Dette vil bety spennende nye prosjekter og muligheter for Stemas ansatte, sier Morten Aagenæs, styreleder i Stema Rådgivning og OBOS Prosjekt.

I 2021 omsatte Sweco Norge for 2,6 milliarder SEK og hadde 1 749 heltidsansatte.