Previous
Next
- Vertikal er et FutureBuilt-forbildeprosjekt, som betyr at bygget har betydelig bedre miljøløsninger enn dagens praksis i byggenæringen. Ill: 3D estate. 
Sist oppdatert: 27-06-2022

Suksess for unikt klimabygg

Over 18 etasjer reises Vertikal Nydalen seg. Et unikt klimabygg uten sidestykke i Europa. 

- Boligkjøpernes interesse har vært enorm, sier Jan Græsvik, prosjektmegler i DNB Eiendom Nybygg, i en melding. 

Bolig- og næringsprosjektet som nå bygges på Gullhaug Torg i hjertet av Nydalen er unikt i Europa. Det er arkitektene i Snøhetta som har tegnet det spektakulære bygget på oppdrag fra byggherre Avantor.

- Dette bygget er banebrytende på så mange måter, både med tanke på arkitektur og utforming, men ikke minst med tanke på det miljømessige og klimaavtrykket.

-Dette er arkitektur og byutvikling på aller høyeste nivå, sier prosjektmegler Jan Græsvik i DNB Eiendom.

Banebrytende teknologi for ventilasjon, oppvarming og svaling gjør bygget meget energieffektivt.

- Vertikal er et FutureBuilt-forbildeprosjekt, som betyr at bygget har betydelig bedre miljøløsninger enn dagens praksis i byggenæringen.

-Dette blir Norges første kombinasjonsbygg med naturlig klimatisering, noe som igjen medfører at det ikke er behov for luftekanaler og vifter.

- Det igjen tillater en takhøyde på hele tre meter i leilighetene, sier Græsvik.

Klimagevinsten er betydelig både under byggeprosessen og i byggets levetid. Forskning viser at ventilasjonsanlegget alene kan stå for opptil 30 prosent av utslippene i livsløpet til et bygg.

Grunnvann hentes opp fra over 300 meter dype brønner i bakken, mens varmepumper henter varme om vinteren og svaler om sommeren.

Nesten 70 prosent solgt på forhånd
Vertikal Nydalen består av 18 etasjer og blir 65 meter høyt. I første etasje åpner Fursetgruppen en italiensk restaurant med flott uteservering, mens det fra andre til syvende etasje blir kontorlokaler.

Fra åttende til attende etasje kommer det leiligheter fra 44 til 143 kvadratmeter, fordelt over 2-, 3- og 4-roms leiligheter.

- Denne løsningen betyr at alle leilighetene får flott utsikt, også de i «første» etasje.

En av Haugalandets største byggentreprenører

-Jeg mener dette prosjektet er et veldig godt eksempel på gevinstene det kan gi å bygge i høyden med tanke på bokvalitet, byutvikling og det miljømessige, sier Græsvik.

Salgstallene så langt viser at mange ønsker å bo i Vertikal Nydalen. Ifølge Græsvik var det over 3000 interessenter i forkant av salgsstart, og per dags dato er nesten 70 prosent av leilighetene solgt.

- Dette er et prosjekt som virkelig fenger kjøperne.

-Det finnes jo ikke maken og samtidig er Nydalen et av de mest populære og mest vellykkede nye boligområdene i Oslo.

-Det har vært budrunder på nesten samtlige av leilighetene, noe som ikke er vanlig i nye boligprosjekter.

Nå er det kun 13 leiligheter igjen
Det er ikke mange leiligheter igjen, og Græsvik regner med at prosjektet er utsolgt i god tid før ferdigstillelse i august neste år.

- Nå er det kun fem 2-roms, fire 3-roms og fire 4-roms leiligheter som er ledige. Snittstørrelsen på leilighetene er 80 kvm, og alle leilighetene får balkong.

-Samtidig etableres det to felles takterrasser, begge med en fantastisk utsikt, hvor den høyeste terrassen befinner seg hele 65 meter over bakken.

Råde Graveservice AS - Hvaler barne- og ungdomsskole