Illustasjon: Snøhetta.
Sist oppdatert: 02-02-2022

Skanska kjøper Skøyen tomt av Selvaag 

Skanska Commercial Development Norway AS melder at de har inngått avtale med Selvaag Eiendom AS om kjøp av en tomt på 1 608 kvm på Skøyen.

Tomten ligger ved siden av Skanskas eksisterende utviklingseiendom i Tingstuveien 31.

Med kjøpet av Selvaag-tomten utvider Skanska sin eksisterende eiendom i Tingstuveien 31. Eiendommen, som er under regulering til næringsformål, har sentral beliggenhet på Skøyen og vil inkludere inngang til stasjonen på den nye Fornebubanen på bakkeplan.

- Utvidelsen av tomten muliggjør at vi kan utvikle et enda bedre prosjekt og utomhusarealer i hjertet av Skøyen, sier Synnøve Lyssand Sandberg, administrerende direktør i Skanska Commercial Development Norway.

- Her vil vi skape et attraktivt kontorbygg med gode og varige kvaliteter og høye miljøambisjoner.

-Vi har satt oss mål om at prosjektene våre skal være klimanøytrale innen 2037, og det vil gjenspeile seg i vårt fremtidsrettetde bygg i Tingstuveien 31, legger hun til.

I tillegg til prosjektet på Skøyen har Skanska Commercial Development Norway ca. 43 000 kvm under utvikling på Helsfyr og Økern. På Løren er nybygget Parallell tatt i bruk og under utleie - også dette i regi av Skanska Commercial Development Norway.

- Vi har flere spennende prosjekter i porteføljen, og er alltid på utkikk etter flere gode utviklingsmuligheter.

-Vi har et tydelig mandat om å vokse i Oslo-markedet og ser frem til et aktivt år videre, avslutter Lyssand Sandberg.