Klart for Nordens flotteste travanlegg
På fredag ble kontrakten med Ruta entreprenør signert og alt er nå klart for å bygge et moderne og spennende travanlegget i Orkland, hvor blant annet hestestallene skal være midt på arenaen og under restauranten.
Sist oppdatert: 26-03-2021

Ruta bygger Nordens flotteste travanlegg 

Ruta og Leangentravets Eiendom AS, har signert kontrakt på 130 Mnok og alt er nå klart for byggingen av Nordens flotteste travanlegg i Orkland, i Trøndelag. 

Daglig leder Robert Jakobsen var svært glad etter at signeringen med Ruta Entreprenør var på plass fredag ettermiddag, og sier følgende i en melding. 

-Det at vi nå har skrevet kontrakt med Ruta og skal i gang med byggingen av en helt unik arena føles utrolig godt. Prosessen frem til i dag har vært lang og krevende, men endelig kan vi se opp og frem.

-Det at vi sammen med Ruta skal bygge et hovedbygg som vil gi en helt annen nærhet og opplevelse for både utøvere og besøkende har stått helt sentralt hele veien.

-Dette bygget blir det eneste av sitt slag i verden, og vi ser med stor spenning frem til den dagen neste vår når vi kan åpne dørene for utøvere og publikum avslutter Jakobsen. 

Byggern - Vi gjør det enkelt å være proff

Leangentravet Eiendom AS Asbjørn Opdal har vært svært sentral i arbeidet med å få signert denne avtalen, etter at det ble besluttet å selge Leangen Travbane til Leangen Bolig AS. Endelig er vi i gang med hovedbygget som skal bli selve hjertet av den nye Arena-Midt Norge.

-Jeg må innrømme at det har vært en omfattende og krevende jobb etter at anlegget på Leangen ble solgt, og da ikke minst med å finne et nytt sted for travsporten. Men nå er alt dette historie og vi kan se fremover sier Asbjørn Opdal med et smil.

-På fredag signerte vi en svært viktig avtale med Ruta entreprenør, og er klar for å bygge dette svært moderne og spennende travanlegget i Orkland, hvor blant annet hestestallene skal være midt på arenaen og under restauranten.

-Nå går vi mot vår og lysere tider, vaksinen mot korona er snart på plass for alle, og vi kan fokusere på å bygge nordens flotteste travanlegg avslutter Opdal.

Det ferdige bygget vil blandt annet inneholde: 

  • Påselingskapasitet til ca 95 hester.
  • Restaurant med ca 350 plasser ved bord (fleksibelt ut i fra endelig bordplassering )
  • Stallkafe for de aktive.
  • Kurs/konferansefasiliteter
  • Åpent fra vip og til «stemningen»
  • Utstyrsbutikk
  • Dopingkontroll
  • Takterrasse i 3.plan med utsikt over hele banen

Arkitekten har hentet inspirasjon fra Gardermoen og operaen. Dette skal være et opplevelses senter der hesten står i sentrum og har hovedrollen, og anlegget skal brukes til flerbruk hvor alle de 7 dagene i uka tas i bruk.

Alt Installasjon AS

Prosjektleder for Ruta Entreprenør Lars Erik Husby uttalte rett etter signering at etter måneder med utvikling er vi glade for å ha signert kontrakten for byggingen av Arena Midt-Norge.

Samspillet og utviklingen av hovedbygget har vært spennende og vi ser frem mot byggestart i mai. Vi er stolte av å være med på byggingen av verdens beste travpark sa Lars Erik Husby..

Utviklingssjef i Arena Midt-Norge Per Jørgensen har fulgt denne prosessen tett fra utsiden, og er veldig fornøyd med det grundige og seriøse arbeidet som er gjort i anbudsrunden før man landet på Ruta Entreprenør.

Nå er det bare å rette fokus mot å få dette flotte anlegget ferdig bygd, slik at det står klart til åningsfesten våren 2022 avslutter Jørgensen.