På oppdrag fra Forsvarsbygg skal Peab Bjørn Bygg oppføre et nytt hovedvaktbygg for soldater på Evenes flystasjon.
Foran f.v. Bjørnar Bendiksen, prosjektsjef i Forsvarsbygg og Lars Helge Hansen, distriktssjef i Peab Bjørn Bygg. Bak fv Inge Bertheussen, prosjektleder og Per Grøtte, kontraktrådgiver i Forsvarsbygg. Foto: Peab 

Peab skal bygge for soldatene på Evenes

På oppdrag fra Forsvarsbygg skal Peab Bjørn Bygg oppføre et nytt hovedvaktbygg for soldater på Evenes flystasjon.

Arbeidet med å videreutvikle den nye basen for Forsvaret ruller videre på Evenes. Dette bygget skal huse vaktstyrken til Luftforsvaret. Dette er den andre kontrakten Peab signerer for nybygging inne på flystasjonen. Kontraktssummen er på vel 35,1 millioner kroner inkl. mva.

− Vi holder fremdriften på prosjektene for oppbygging av den nye basen til Forsvaret. Det er gledelig med hver kontrakt som er klar og byggingen kan starte, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen i Forsvarsbygg.

Videreutvikling av Forsvarets eiendom, bygg og anlegg er en av Forsvarsbyggs viktigste oppgaver for å sikrer Forsvarets kampkraft. Dette er den andre delentreprisen i forbindelse med «Beskyttelse og Sikring» for basen.

Tilrettelagt for entreprenører
Forsvarsbygg har fasiliteter for entreprenørene som har oppdrag inne på basen. Ved det administrative området er det anleggskontorer, anleggshotell, kantine, vaske- og treningsrom.

− Vi vil benytte anleggshotellet når vi rigger oss til på Evenes. Det er første kontrakt vi fra Finnsnes har i denne regionen, og ser frem til å ta fatt på oppgaven på nye Evenes flystasjon, sier Lars Helge Hansen, distriktssjef i Peab Bjørn Bygg, Midt-Troms. Det nye bygget på 650 m2, skal etter planen stå ferdig høsten 2020, til en totalkostnad på 35,1 Mnok.