– Jeg vil gjerne ønske alle våre nye kolleger fra AOL velkommen inn i Peab-familien. Nå skal vi starte jobben med å bli bedre kjent, og komme i gang med samarbeidet, sier Johan Hansson, adm. direktør i Peab Anlegg. Foto: Mats Bakken
Sist oppdatert: 16-11-2022

Peab kjøper Arne Olav Lund AS

Tirsdag 15. november inngikk Peab Anlegg AS en avtale om å kjøpe 90,4 prosent av aksjene i entreprenørselskapet Arne Olav Lund A/S fra AOL Holding AS.

Peab Anlegg styrker sin anleggsvirksomhet på Østlandet gjennom kjøpet av Arne Olav Lund A/S. Foto: AOL
Arne Olav Lund (AOL) er en anleggsentreprenør med base i Larvik.

Selskapet utfører oppdrag over hele østlandsområdet innenfor produksjon og rehabilitering av vei, vann og avløpsanlegg, samt grunn og terrengarbeider.

– Oppkjøpet er en del av vår strategiske satsing på Østlandet. AOL er et veldrevet selskap med de rette verdiene og gode resultater innen kvalitet og HMS.

Byggautomasjon, dynamisk lysstyring, sd-anlegg, nødlyssystem, solavskjerming, sensorer, aktuatorer og måleinstrumenter I Oslo, akershus, og omegn!

-Med sine rundt 120 kompetente ansatte vil AOL bidra til å styrke Peabs bygg- og anleggsvirksomhet på Østlandet, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg, i en melding. 

Firmaet ble etablert av Arne Olav Lund som et personlig foretak i 1957 og omdannet til aksjeselskap i 1966. AOL omsetter i dag for rundt 315 millioner kroner årlig.

– Med Peab som hovedeier får AOL tilgang på betydelige ressurser og kompetanse, som gir veldig gode forutsetninger og muligheter for videre vekst.

-Peab er et solid og verdibasert konsern som satser på egne ansatte fagarbeidere og lærlinger. Jeg er sikker på at begge parter vil komme styrket ut av oppkjøpet, sier styreleder Johan Kristian Haugene i Arne Olav Lund A/S.

– Peab skal være en lokal samfunnsbygger i Norge, og har de senere årene hatt en strategi om å investere i selskaper med sterk lokal forankring.

-Kjøpet av Solberg Maskin i Trondheim, Røstad Maskin i Tromsø og HGT i Bergen har bidratt til at Peab er en komplett anleggsaktør i disse markedene. Med AOL kompletterer vi vår virksomhet på Østlandet, sier Johan Hansson.

– Jeg vil gjerne ønske alle våre nye kolleger fra AOL velkommen inn i Peab-familien. Nå skal vi starte jobben med å bli bedre kjent, og komme i gang med samarbeidet, sier Hansson.

Aksjekjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes gjennomført før årsskiftet.