- Prosjektet vil bli utført med våre egne fagarbeidere og lærlinger innen betong- og tømmerarbeid, sier prosjektleder Tommy Jenssen. Foto: Peab Bygg / Ill: LINK Arkitektur
Sist oppdatert: 26-04-2024 Pressemelding 

Peab bygger transformatorstasjon for Statnett

Peab Bygg AS har fått oppdraget med å bygge ny transformatorstasjon for Statnett i Kanstadbotn. Kontrakten er på 127 millioner kroner med planlagt overlevering høsten 2025.

I slutten av mars signerte Peab Bygg AS og Statnett kontrakt for oppgradering av Kanstadbotn trafostasjon i Lødingen kommune.

Oppgraderingen innebærer bygging av ny trafostasjon som består av administrasjonsbygg med GIS-hall, reaktorsjakt og fundament for kondensatorbatteri.

- Arbeidet utføres som en utførselsentreprise med oppstart på grunnarbeider i mai og planlagt overlevering i flere etapper utover høsten 2025, sier Tommy Jenssen, prosjektleder i Peab Bygg AS.

Administrasjonsbygget vil strekke seg over to etasjer med et totalareal på 1100 kvadratmeter. I tilknytning til bygget etableres også en hall for gassisolert anlegg (GIS) på 500 kvm over to plan.

For kondensatorbatteriet bygges et fundament med en grunnflate på 75 kvm, mens reaktorsjakten blir på 150 kvm med en høyde på 10 meter.

- Prosjektet vil bli utført med våre egne fagarbeidere og lærlinger innen betong- og tømmerarbeid.

- Ettersom det skal jobbes ved høyspenningsinstallasjoner medfører det også strenge krav til planlegging og HMS-arbeid, sier prosjektleder Jenssen.

Den nye trafostasjonen etableres ved siden av den eksisterende stasjonen i Kanstadbotn.

For å klargjøre for byggingen vil det bli utført grunnarbeider som skogrydding, sprengning, veibygging og linjeomlegging.

- Vi takker Statnett for tilliten og ser frem til å starte arbeidet med den nye trafostasjonen.

- Det betyr mye for oss å kunne bidra i et prosjekt som sikrer pålitelig strømforsyning til innbyggere og næringsaktører i Hålogaland, avslutter Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bygg AS.