Trond Simonsen er ansatt som ny forskningssjef for Bygninger og Installasjoner i SINTEF Community i Oslo.
Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. Foto: SINTEF
Sist oppdatert:30-11-2021

Ny forskningssjef i SINTEF Community

Trond Simonsen er ansatt som ny forskningssjef for Bygninger og Installasjoner i SINTEF Community i Oslo.

I SINTEF vil Simonsen få ansvar for en avdeling bestående av 50 forskere og rådgivere som jobber innen byggeteknikk, energi og inneklimaproblematikk, miljø og bærekraft samt sanitær og våtrom.

I tillegg har avdelingen ansvar for flere laboratorier.

Trond Simonsen vil inngå i ledergruppen til SINTEF Community, og vil delta i utviklingen av instituttet og realisering av mål og strategier.

Konserndirektør Siri Hunnes Blakstad tror bakgrunnen til den nye forskningssjefen vil være svært viktig i instituttets videre utvikling:

– Trond vil få en viktig oppgave i å styrke instituttets posisjon på de fagområdene forskningsavdelingen i Oslo har ansvar for.

EN SOLID ENTREPRENØRBEDRIFT

-Han vil også få en nøkkelrolle innen markedsarbeid og synlighet i relevante nettverk i næringen og internt i SINTEF, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad, i en melding.

Trond Simonsen har gått gradene fra å ha fagbrev som heismontør, via ingeniørutdanning innen automasjon, til mastergrad i Industrial engineering and mangagement ved NTNU i 1998.

Han har også en executive master i Grønn vekst og konkurransekraft fra BI i 2021. Yrkeskarrieren har han tilbrakt i Schindler Group og Entra ASA, der han har vært i 13 år.

– Tronds bakgrunn innen miljø, digitalisering og forretningsutvikling i Entra er midt i blinken for vår strategi framover – både med tanke på videreutvikling av avdelingens fagområder, men også innen oppdragsforskning og samarbeid med kunder innen både privat og offentlig sektor, understreker Blakstad.

Trond Simonsen gleder seg til å ta fatt på arbeidet og å få til enda mer samarbeid mellom forskningen og næringen i de viktige årene vi har foran oss.

– Det er heldigvis mange foroverlente aktører som allerede jobber med å finne gode løsninger for klima og bærekraft, så dette blir et spennende skifte, sier han.

– Jeg er så heldig å ha fått truffet en del av medarbeiderne allerede, og ser frem til å bli bedre kjent med dem og lære mer om all kompetansen de sitter på.

-Jeg ser også frem til å sette meg inn i prosjektene som det jobbes med, og ikke minst hvilke prosjekter som står på ønskelista, sier Simonsen.

Trond Simonsen starter i SINTEF Community 1. januar 2022.