Christine Molland Karlsen er ansatt som ny fagsjef i Grønn Byggallianse. Hun kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet og starter i den nye stillingen 1. mars.
Christine Molland Karlsen er ansatt som ny fagsjef i Grønn Byggallianse. Foto: Grønn Byggallianse.
Sist oppdatert: 28-02-2023 -Pressemelding 

Ny fagsjef i Grønn Byggallianse

Christine Molland Karlsen er ansatt som ny fagsjef i Grønn Byggallianse. Hun kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet og starter i den nye stillingen 1. mars.

– Jeg har fulgt organisasjonen fra utsiden en god stund og oppfatter den som seriøs og fremoverlent med mange dyktige fagfolk som nyter stor respekt.

- Jeg gleder meg til å jobbe med de andre ansatte og medlemsbedriftene i en rolle som er en god blanding av ledelse og fag.

- Det motiverer meg veldig å være med å påvirke mot en grønnere og mer bærekraftig bygningsmasse hvor det lønner seg å være god, sier Karlsen.

Karlsen har jobbet i Direktoratet for byggkvalitet siden august 2017. Før det har hun blant annet jobbet som daglig leder i Lavenergiprogrammet og avdelingsleder for forurensing og avfall i Bellona. I sistnevnte møtte hun også daglig leder i Grønn Byggallianse for første gang:

Turhus Maskin AS - Norges grønneste logistikkbygg

– Jeg har i mine tidligere jobber nytt godt av mye av den kunnskapen som er utviklet i Grønn Byggallianse. Jeg møtte Katharina første gang da jeg jobbet i Bellona og vi så etter nye kriterier for miljøvennlige bygg.

- Tror det var rundt 2010 og det fantes ikke så mye. Det har skjedd utrolig mye i riktig retning siden den gang, og det er jo tross alt ikke så lenge siden, sier Karlsen.

Karlsen er både cand. jur og cand. scient i organisk kjemi, begge fra Universitetet i Oslo. Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev forteller at hun er veldig glad for å få med Christine på laget:

– Vi er stolte over å ha rekruttert Christine. Hun har bred fagkompetanse med utdannelse både som jurist og sivilingeniør og vil supplere vår kompetanse veldig godt.

- Hun har også lang ledererfaring fra organisasjonslivet og forvaltningen, som kommer godt med i stillingen hos oss som fagsjef, sier Bramslev.

Tidligere fagsjef Anne Solgaard har valgt å gå over i en senior rådgiverstilling når hun kommer tilbake etter permisjon i august i år, for å kunne fordype seg mer i faglige oppgaver.