Norconsult signerte nylig to rammeavtaler med Statsbygg
Norconsult signerte nylig to rammeavtaler med Statsbygg for teknisk, flerfaglig tilstandsanalyse av alle Statsbyggs bygninger i område Midt og Oslo. Foto: Statsbygg

To av seks rammeavtaler til Norconsult 

Norconsult signerte nylig to rammeavtaler med Statsbygg for teknisk, flerfaglig tilstandsanalyse av alle Statsbyggs bygninger i område Midt og Oslo. Norconsult var eneste tilbyder som fikk flere enn én rammeavtale av de seks som var utlyst.

Avtalene ble vunnet i hard konkurranse med de andre store rådgiverfirmaene, og Norconsults kompetanse var utslagsgivende.

For område Oslo gjelder avtalen cirka 190 bygninger med et samlet bruttoareal på 560,000 kvadratmeter. For område Midt er det snakk om rundt 415 bygninger med en total bygningsmasse på 440, 000 kvadratmeter.

Avtalen har en varighet på ett år med mulighet for forlengelse av avtalen i ytterligere 1+1+1 år. Det skal gjennomføres tilstandsanalyser på byggverk, tekniske installasjoner og utendørsområder.

Viktige avtaler
– Rammeavtalene er svært viktige for Norconsult innenfor vårt satsingsområde byggforvaltning, og gir oss en solid plattform til å samle kompetanse og bygge opp flerfaglige rådgiverteam som kan betjenes store byggforvaltere innen tilstandsanalyser, sier sivilingeniør og avdelingsleder byggforvaltning, Anders Overrein i Norconsult.

– Gjennom prosjektet skal vi samarbeide tett med Statsbyggs organisasjon i område Midt og Oslo. Som landets største tekniske rådgiver skal vi bidra til at Statsbygg når sine mål.

Vikeså Golv har stort utvalg av alle gulvtyper til både bolig og næring
SL Mekaniske| Produksjon og montering av stålkonstruksjoner

Statsbygg har etablert en meget god database over sine eiendommer og ønsker en helhetlig oversikt over sin eiendomsportefølje med tanke på teknisk tilstand og vedlikeholdskostnader. Norconsult skal i første omgang gjennomføre en tilstandsanalyse av eiendomsmassen, for deretter å etablere en rullerende vedlikeholds- og porteføljeplan for Statsbyggs eiendomsbase.

Reduserer energikostnader
Ambisjonen er å øke utnyttelsen og redusere kostnadene knyttet til drift og vedlikehold av bygningsmassen. Planlagt vedlikehold vil øke livslengden og redusere driftskostnader generelt, og reduserte energikostnader vil derfor være et bærekraftsinitiativ for Statsbygg.

– Metode for gjennomføringen er allerede etablert av Statsbygg. Norconsult skal sammen med Statsbygg finne den optimale metodikken for gjennomføring av tilstandsanalysene ved hjelp av vår erfaring fra liknende oppdrag, forteller Overrein.

Avtalen omfatter også løpende rådgivning for Statsbygg sin eiendomsmasse med tanke på blant annet porteføljeforvaltning, erverv, avhending, renovering og riving.

Mange fag involvert
I de to rammeavtalene vil hovedfagene være VVS, Elektro og bygg, men Norconsult vil etter behov trekke på fag som brann, bygningsfysikk, akustikk – men også fagkompetanse på vernede bygg og miljøsanering. Da utendørsområder er inkludert i tilstandsanalysene vil fagene ARK og LARK bli aktuelle.

Norconsult skal gjennomføre tilstandsanalyser iht. NS 3424, Tilstandsanalyser for Byggverk, Nivå 2, innenfor faggruppene RIB, RIV og RIE for å kartlegge hver bygnings tekniske tilstand og vedlikeholdskostnader i en periode for kommende fem år.

Borg Bygg AS|  Tak og fasadearbeid