Motek tar miljøansvar med spiker i tre
Motel gjør sitt for miljøet og lanserer spiker av bøk. Foto: Motek

Motek løfter sitt miljøfokus med spiker av tre og el-biler

Med nyutviklede spiker av tre, EL-biler til varelevering, innsamling av plast i norske havner og ny satsing på mer miljøvennlig emballasje løfter Motek sitt miljøfokus.

Festemateriell til overflater laget av tre
Motek har lansert en miljøvennlig spiker laget av bøk for å spikre sammen trekonstruksjoner. Denne spikeren egner seg meget godt til f.eks. kryssfinér. Overflaten blir slett og naturlig og gir et utrykk som man ikke får med tradisjonelle spiker eller skruer av stål. Innskyting med spikerpistol gir et godt naturlig sveiset feste tre til tre.

Gjenvinning av hele konstruksjoner blir også enklere og mer miljøvennlig fordi alle bestanddelene vil består av trevirke.

Spikeren er populær blant arkitekter og er blant annet brukt i et prosjekt i Myntgata 2 i Oslo.

Sig. Halvorsen

Nye EL-biler inn i daglig drift
Motek som opererer i en tradisjonell bransje med mye tung transport, ønsker å bidra til at utslippene blir mindre. Derfor er det nå blitt tatt i bruk el-biler på hasteleveranser i Stor-Oslo. Mange vareleveringer lar seg fint gjøre ved hjelp av EL-biler.

Innsamling av plast i norske havner
Motek bidrar til å samle inn plast fra norske havner. Greencarrier og Spilltech plasserer ut Portbins som samler opp plast. For hver container vi mottar fra Greencarrier betaler Motek inn et beløp for å støtte arbeidet til Greencarrier og Spilltech. Sammen rydder vi havet for plast.

Miljøvennlig emballasje
Motek introduserer nedbrytbare kartonger for et utvalg produktgrupper. Først ut er spiker med Diamond Coating (DC). Emballasjen er FSC-merket. Merkeordningen stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Jeg er svært glad for at vi nå har tatt i bruk denne emballasjen og hvor godt den passer med DC-spikeren forteller David Klingvall, produktansvarlig for spiker i Motek.