Jenteprisen deles ut på FNs internasjonale Jentedag 11. oktober av Plan International Norge og Costume. Prisen går til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats
-Dette er skikkelig stas, sier leder av Montørjentene Heidi Lie til Norsk Byggebransje. Bare det å bli nominert til en slik pris betyr at vi gjør noe riktig og at jobben vi gjør er nødvendig. Foto: Sørlie Media 
Sist oppdatert: 20-09-2022

Montørjentene nominert til årets jentepris

Jenteprisen deles ut på FNs internasjonale Jentedag 11. oktober av Plan International Norge og Costume.

Prisen går til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for likestilling og arbeidet med å stoppe diskriminering, vold og overgrep mot jenter.

-Dette er skikkelig stas, sier leder av Montørjentene Heidi Lie til Norsk Byggebransje. Bare det å bli nominert til en slik pris betyr at vi gjør noe riktig og at jobben vi gjør er nødvendig.

-Vi er evig takknemlig for alle som heier på oss av både våre nære kjære, kolleger og ledere. Vi vil rette en spesiell takk til alle de som har bidratt i utvalget i årenes løp og de som bidrar kontinuerlig på våre sosiale medier.

Sentrum Bygg er landets største spesialbutikk innen dører, vinduer, gulv, kjøkken, bad og garderobe

Vi er forbauset, overrasket og skikkelig glad!
-Jobben vår som utvalg er jo nettopp dette; likestilling for alle, rekruttering av kvinner til bransjen, styrke rettighetene vi har og sikre alle et godt og trygt arbeidsmiljø.

-Vi legger veldig mye arbeid på å besøke jenter på ungdomsskolen, videregående, yrkesmesser og konferanser.

-Der vi snakker om det å velge en utradisjonell utdanning, sikre bekledning for god HMS, sikre gode og trygge garderobeforhold for alle.

-Samtidig som vi jobber for at alle skal kunne ivareta familieliv i kombinasjon med 100% jobb og legge forholdene til rette for at fagarbeiderne skal kunne og ønske å bli værende i yrket gjennom et langt arbeidsliv. Vi er stolte over denne nominasjonen.

I 2022 markeres den internasjonale Jentedagen for 10. året på rad
–Når FNs tiende jentedag nærmer seg ser vi at likestillingen trues flere steder i verden. Flere millioner jenter begynner ikke på skolen, seksuell vold brukes som våpen i krig og konflikt, jenter begrenses av stereotypiske kjønnsroller og vi har langt igjen før man fritt kan elske den man vil.

-Likestilling ligger i kjernen av Plans arbeid og er en forutsetning for jenters rettigheter.

-Det er derfor viktig å feire de som gjør en ekstra innsats for likestilling på FNs jentedag, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli. Kilde Plan Norge.

Vinneren av Jenteprisen 2022 kåres av en uavhengig fagjury som består av:
Hege Yli Melhus Ask (Juryleder) - Erfaren CEO og Senior Executive, styreleder i Skagerak Maturo
Seed og styremedlem hos Kron.
Malin Knutsen Hundsnes - Ungdomsaktivist i URO (Ungdommenes rettighetsorgan – Plan Norge).
Isabelle Ringnes - Gründer av Equality Check og foredragsholder om likestilling og teknologi.
Edin Babic - Kommunikasjonssjef i Likestillings- og diskrimineringsombudet.
Trine Skei Grande - Partner i Footprint og tidligere leder i Venstre.
Samina Ansari - Grunnlegger og CEO av AVYANNA DIPLOMACY.
Mona Berntsen - danser.