-Er du nysgjerrig på hvordan relasjon og kommunikasjon mellom ledere og medarbeidere påvirker motivasjon og turnover? Om du i tillegg arbeider i bygge- og anleggsnæringen, håper jeg du vil bidra til en god studie slik at jeg får fullført masteroppgaven min. Foto: Privat
Sist oppdatert: 07-10-2020

Masteroppgave med byggebransjen i fokus

For dere som følger oss i Norsk Byggebransje vet dere at vi tilbringer mye tid og legger stort fokus på sosiale medier. Både for at våre kunder skal nå rett målgruppe i - for dem - rett kanal, men også for å holde oss oppdaterte og kommunisere med mennesker og bedrifter. 

En dag kom vi over et spennende innlegg på instagram som pirret vår nysgjerrighet. 

-Er du nysgjerrig på hvordan relasjon og kommunikasjon mellom ledere og medarbeidere påvirker motivasjon og turnover? Om du i tillegg arbeider i bygge- og anleggsnæringen, håper jeg du vil bidra til en god studie slik at jeg får fullført masteroppgaven min.

Med pirret nysgjerrigheten tok vi kontakt med Linda Solberg, daglig leder av Fagkonsulentene AS og kvinnen bak innlegget. 

Hun har en bachelor i Økonomi og Ledelse fra NTNU, og er i sluttfasen på en Master i styring og ledelse ved OsloMET. De neste månedene skal hun skrive sin masteroppgave knyttet til hvordan anerkjennende engasjement (f.eks gjennom kommunikasjon og relasjon) påvirker de ansattes motivasjon og turnoverintensjon.

owerTech Engineering er en uavhengig systemintegratør

Først må vi spørre, hvorfor valgte du byggebransjen? 
-Jeg fikk jobb hos en programvareleverandør våren 2011 og etter å ha jobbet med oppsett av kvalitetssikringssystemer og søknader om sentral godkjenninger i et par år var jeg klar for nye utfordringer. Da startet jeg som prosjektleder i Fagprosjekt, et taktekkingsfirma, der mine arbeidsoppgaver hadde hovedvekt på HMS- oppfølging, kvalitetssikring og noe prosjektledelse. 

-Jeg trivdes godt med oppgavene og fant utfordringene bransjen står overfor spennende. Sammen så vi at mange virksomheter i bransjen hadde behov for bistand når det kom til oppfølging i hverdagen, slik at de også kunne tilfredsstille gjeldende krav. Dermed ble Fagkonsulentene etablert i 2016 der vi i dag er tre medeiere.

-I starten jobbet jeg deltid, samtidig som jeg jobbet som HMSK-koordinator i Isachsen anlegg AS. Nå har jeg jobbet fulltid for Fagkonsulentene i halvannet år og ordremengden har bare økt. Fra januar 2021 blir det store forandringer for oss, virksomheten flyttes til området rundt Mjøsbyene og vi har klare ekspansjonsplaner.

-Vi er klare for å fortsette å bistå eksisterende kunder og ikke minst nye kunder i et nytt område med det de måtte ha behov for.

Nå vil du ha hjelp til å fullføre din masteroppgave. Hvilke bedrifter er du på jakt etter? 
-La meg starte med å fortelle mer om oppgaven først. Motivasjon og turnover er temaer som uten tvil knyttes til økonomi og kostnader, og det er med andre ord gode grunner til å tro at det gir store fordeler å sette seg inn i denne tematikken også som leder, sier Solberg og fortsetter:

Terjesen på Teie er Vestfolds største rørleggerbedrift

-Jeg ønsker å se nærmere på hvordan relasjoner og kommunikasjon påvirker medarbeideres motivasjon, prestasjoner og ansvarsfølelse til jobben. Dette har antakelig også en viss påvirkningskraft på turnoverintensjonen.

-Tema i seg selv omfatter alle bransjer, men jeg velger å gjøre studien i bygge- og anleggsnæringen, for det er den som står meg nært.

Hvem søker du?
-Jeg ønsker svar fra flest mulig medarbeidere innen bygge- og anleggsbransjen som har en leder over seg. Det betyr at det kan være både ledere og medarbeidere i utvalget, men kriteriet er at de har en leder over seg. 

- Jeg er helt avhengig av hjelp fra bransjefolk for å få en god studie basert på et godt grunnlag besvarelser. Undersøkelsen forholder seg til standardkrav fra NSD (Norsk senter for forskningsdata) som skal godkjenne studien, noe som er en forutsetning for en masteroppgave hos OsloMET. Personvern, GDPR og anonymisering blir selvsagt tatt høyde for hele veien. 

-Dette er et virkelig spennende prosjekt og jeg håper mange vil ta seg tid til å besvare slik at den ferdige oppgaven kan gagne både ansatte, ledere og virksomheter i hele bransjen.

Alt blir selvfølgelig anonymisert og alle opplysninger behandles konfidensielt
Spørreskjemaene er allerede definerte og spørsmålene knytter seg til ledelse, og relasjoner. Om undersøkelsen deles opp i to deler eller sendes ut i sin helhet avklares når utvalget er klart. Det vil ta ca 15 minutter å besvare alle spørsmålene i sin helhet.

Resultatene analyseres som en helhet for bygge- og anleggsbransjen i masteroppgaven, og de som ønsker får gjerne ta del av resultatet. Om man har spørsmål til undersøkelsen eller ønsker å delta kan man kontakte Solberg direkte på linda@fagkonsulentene.no / 93812658.

Vi ønsker Linda Solberg varmt lykke til, og oppfordrer våre lesere til å bidra til en spennende master.