Heidi Nordby Lunde med rørleggerjenta og rørleggergutten i lego, som ble plassert i Stortingets åpningsparti i 1. etasje. Foto: RørNorge
Sist oppdatert: 30-06-2023 Pressemelding 

Rørleggere lenker seg fast til Stortinget

– Dette er stas for en rørleggerdatter, ler Heidi Nordby Lunde og gir rørleggerjenta og rørleggergutten i lego en strategisk plass foran lego-kopien av Stortinget.

Rørleggerparet er ute i rekrutteringens tjeneste, "Bli Rørlegger" er budskapet figurene bærer.

– Jeg støtter selvsagt kampanjen for at flere skal bli rørleggere og oppfordrer særlig damer til å søke - og det er da dødskult å plassere disse i lego foran Stortinget, sier Nordby Lunde mens hun setter figurene på brettet, og legger til:

– Sånn, da har vi også kjønnsbalansen i orden!

Foto: RørNorge

Heidi Nordby Lunde er Stortingsrepresentant fra Oslo og et av Høyres sentrale medlemmer i Finanskomiteen, men hun er også stolt rørleggerdatter og tar gjerne jobben med å promotere Bli Rørlegger.

Det var i forbindelse med Stortingets 150-årsjubileumi 2016 at legokunstneren Matija Pužar med 35.000 klosser bygget en tro kopi av stortingsbygningen og plasserte den i åpningspartiet i første etasje.

I nattens mulm og mørke har utstillingen fått en Eidsvollsplass med små demonstrerende legofigurer.

– Det føles veldig godt å ha fått to synlige, flotte rørambassadører lenket fast på Sortinget, mener RørNorges Eli Hermine Heyerdahl Eide og Marianne W. Røiseland, som møtte Heidi Nordby Lunde for å gi henne det ærefulle oppdraget.

– Legoambassadørene skal få stå der og minne folkevalgte og gjester på verdien av praktisk arbeid og viktigheten av solid rekruttering, sier de.