Norconsult sitt Vossakontor startet med to personer i 2016. Nå teller avdelingen 21 medarbeidere. I front til venstre står avdelingslederen Frode Atterås, seniorrådgiver Elin Spildo og arkitekt Kjersti Urne. Foto: Norconsult
Sist oppdatert: 14-10-2022

Kraftig vekst ved Norconsults Voss-Norheimsund-avdeling

Det har vært en eventyrlig vekst ved Norconsults avdeling Voss-Norheimsund det seneste året, ifølge avdelingsleder Frode Atterås. På under ett år har avdelingen fått over ti nye medarbeidere.

I løpet av det seneste året har Norconsults avdeling på Voss økt fra åtte til 21 ansatte. Selskapet hadde sin spede begynnelse på Voss i 2016 – den gangen med kun to ansatte.

– Utviklingen har vært fantastisk. Vi har gått fra åtte til 21 ansatte det seneste året. På Voss har vi akkurat blitt 15 medarbeidere, og på det nyetablerte kontoret i Norheimsund er det nå seks ansatte og ytterligere en medarbeider starter snart, sier Atterås.

Ifølge Atterås skyldes den ubetingede suksessen bredden avdelingen tilbyr.

– Vi jobber med alt fra samfunnsplanlegging til prosjektering og arkitektur.

-Vi er involvert i de fleste type prosjekter som bygges i nærmiljøet, enten det er privathus, veier, tunneler eller næringsbygg. Vi har svært kompetente og dyktige folk, og vi er stolte av det vi har bygget opp her, sier Atterås i en melding. 

Spisskompetanse på akustikk
Selv om de tilbyr en stor bredde av tjenester, besitter Vossakontoret spisskompetanse på akustikk – noe resten av region Vest i Norconsult også drar godt nytte av.

– Det er helt spesielt å ha et så stort fagmiljø her på Voss. Vi har lange tradisjoner innen akustikk, faktisk helt tilbake til 1979 og Kilde Akustikk.

-Vi har også store ambisjoner for videre vekst, og håper at vi om tre år vil telle ti personer i akustikkgruppa på Voss, forteller leder for akustikkgruppa på Voss, Tormod Utne Kvåle.

To av de nyeste tilskuddene er Elin Spildo og Ådne Einarsson Hommedal, som startet i Norconsult 1. september. Spildo er sivilingeniør og jobber med brukonstruksjoner, mens Hommedal er nyutdannet og jobber som ingeniørgeolog.

– Vi trives veldig godt her. Kontoret på Voss har et godt omdømme, og det sprer seg raskt i bransjen. Vi er svært glade for å ha fått så gode jobber lokalt, sier de to nye medarbeiderne.

HRP - Prosjektledelse fra A til Å

Regiondirektør i Norconsult Vest, Alex Lunde, mener Norconsults lokalsatsning er viktig.

– Samtidig som mange andre store selskaper satser i byene, er vi opptatt av å ha lokal tilhørighet og lokalkunnskap.

-På denne måten får man kompetente rådgivere til å flytte til bygdene og det er kort vei til tjenestene for kundene, forteller Lunde.

Frode Atterås og Endre Lægreid, som leder Norconsult i resten av Hardangerområdet, forteller at de har styrken som en nasjonal rådgiver og ferdighetene som en lokal ekspert. De mener det er gull verdt for bygdene å ha slike tjenester lokalt.

– Vi er der kunden er. Hadde vi ikke vært det, hadde vi nok heller ikke sett slik vekst som vi har nå, forteller de.

– Det neste året er planen å konsolidere og ta vare på alle ansatte- både de nyansatte og de som har vært her en stund. Men, det er alltid plass til nye dyktige medarbeidere som eventuelt skulle dukka opp, avslutter Atterås.