I tillegg skal klimagassutslippet reduseres med minimum 20 %, det blir fossilfri byggeplass og strenge krav til kildesortering og avfallsminimering. Prosjektet er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter. Ill: Lund+Slaatto Arkitekter
Sist oppdatert: 30-05-2023 Pressemelding

Starter bygging av nytt milliardprosjektet

Veidekke skal utføre grunnarbeidene og bygge den første kjelleren til det miljøsertifiserte boligprosjektet Mariakvartalet i Bjørvika for Oslo S Utvikling (OSU).

Oppdraget er verdt rundt 260 millioner kroner ekskl. mva.

I januar ble det meldt at OSU hadde valgt Veidekke som totalentreprenør for milliardprosjektet Mariakvartalet i Oslo sentrum. Her skal det bygges 246 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud. Boligene skal sertifiseres til Very Good etter BREEAM-NOR manualen.

I tillegg skal klimagassutslippet reduseres med minimum 20 %, det blir fossilfri byggeplass og strenge krav til kildesortering og avfallsminimering. Prosjektet er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som vant Årets Bygg 2021.

Veidekke har tidligere bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

Kontrakten mellom Veidekke og OSU for hele Mariakvartalet er på 1,037 milliarder kroner ekskl. mva. Resten av kontraktssummen går inn i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for igangsettelse er oppnådd. Planlagt salgsstart er andre halvår 2023.