Tromsø Lufthavn - Grønt lys for utbygging
Styre i Avinor har gitt sin endelige tilslutning til utbyggingen av Tromsø lufthavn. Arbeidet med ny terminal starter høsten 2020 og arbeidet skal etter planen ferdigstilles i 2023. Foto: Avinor

Endelig blir det ny flyplass i Tromsø 

Behovet for å utvide Tromsø Lufthavn har vært diskutert i mange år og Avinor har for flere år siden innset at behovet for en ny terminal er prikært. Nå har styret i Avinor endelige gitt sin oppsluttning til utbygging og lover at 10,000 kvadratmeter og nye oppstillingspalsser skal stå klart til å ta i mot reisende i 2023. 

For å øke kapasiteten og erstatte utgått infrastruktur ved dagens lufthavn, besluttet Avinor for en tid tilbake å sette i gang prosessen rundt bygging av ny terminal i Tromsø . I 2018 ble skisseprosjektet avsluttet og alternativene er nå utredet i forprosjektet. I dag ga Avinors styre det endelige klarsignalet for å starte byggingen. Fysisk oppstart blir høsten 2020, med forventet ferdigstillelse i 2023. 

-Det er svært viktig for oss å kunne tilby Tromsø en moderne lufthavn, og det er derfor  gledelig å endelig kunne meddele at vi nå har fått grønt lys for å ferdigstille terminalprosjektet. Lufthavna vil fremstå som både effektiv og moderne, og støtte opp om trafikkøkningen vi har hatt de siste årene, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.  

Dette skal bygges  
Det vil bygges en ny terminal på 10 000 m2, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. Videre vil det føres opp en ny og fleksibel utlandsterminal der "gatene" kan endres mellom inn- og utland.  Det kommer også nye kommersielle arealer, og på flyside klargjøres tre nye flyoppstillingsplasser med broer.   

-Tromsø lufthavn får et betydelig løft som vil bedre passasjeropplevelsen, ivareta den stadig økende etterspørselen, og befeste Tromsøs posisjon som arktisk hub, sier  divisjonsdirektør Thorgeir Landevaag i Avinor.