Fra venstre styreleder Torkild Korsnes, nestleder Knut Jensen, styremedlem Nina Reiersrud, Trond Hagen, Andreas Hellem, Inger Lien Halvorsen, Åke Scherffenberg, Henrik S. Berg-Olsen (adm), Eirik Auale, Mike Kristiansen, Andreas Knutsen, Anne Lise Ihle (adm) og Eli H. H. Eide (adm). Foto: Rørentreprenørene Norge
Sist oppdatert: 11-12-2023 Pressemelding 

Grønt lys for kompetanseløft

Styret i Rørentreprenørene Norge gir grønt lys til utarbeidelse av basiskurs i vannbårne energianlegg for lærlinger og rørleggere.

På styremøtet i RørNorge var marsjordren tydelig: 

- Kompetansen må heves, slik at rørleggere blir trygge til å anbefale og bygge gode vannbårne energianlegg, var konklusjonen i et samstemt styre. 

Administrasjonen i RørNorge er glad for at styret tilslutning til satsingen. 

- Regjeringen har lagt en tydelig strategi for å energi-effektivisere det norske boligmarkedet. Det er godt nytt for miljøet og det frigjør elektrisitet til andre viktige oppgaver.

- For rørleggeren betyr det mer jobb og vi må bidra til at den blir gjort godt og riktig, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland. 

I budsjettforliket fikk SV gjennomslag for å øke ENOVAS budsjett med 700 millioner kroner, øremerket først og fremst for energieffektivisering i bygg og husholdninger. 

Vannbåren oppvarming, varmepumper, fjernvarme og balansert ventilasjon vil være nøkkeltiltak for å klare dette. 

- Budsjettforliket er gledelig og gjør det bare enda viktigere at de vannbårne energisystemene blir gode og effektive, påpeker Røiseland. 

Det var fagsjefene Eli H.H. Eide og Henrik Seljeset Berg-Olsen som la frem planene for satsingen på opplæring. 

- Endelig har myndighetene oppdaget vannbårne energisystem. Da er det viktig at vi er på ballen og engasjerer hele bransjen i et kompetanseløft, sa Eide. 

Planen er at siste års lærlinger fra 2025 får tilbud om kurs i vannbårne anlegg.