Tone får ansvaret for digital kommunikasjon i ELKO
Tone Strand har tidligere jobbet i selskaper som Luxo og Glamox, der kundegruppene også er installatører og grossister. I ELKO får hun også erfaring med å jobbe direkte mot forbrukere, som er en viktig målgruppe for ELKO Smart. 
Sist oppdatert: 23-08-2022

Tone får ansvaret for digital kommunikasjon i ELKO

Etter over 11 år i Swedoor bytter Tone Strand dører med elektromateriell. 1. august startet hun som Digital Marketing and Content Manager i ELKO.

 – ELKO har alt jeg ser etter i en spennende og utfordrende jobb.

– Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. ELKO er et spennende selskap med fokus på kvalitetsprodukter, design og løsninger for fremtiden.

-Kombinert med utfordrende oppgaver og mange muligheter, tiltaler dette meg veldig, sier Tone Strand, i en melding. 

Hun blir en del av MarCom teamet i ELKO, hvor hun skal jobbe med digital markedsføring, sosiale medier og innhold. Strand har lang erfaring med kommunikasjon og merkevarebygging mot proffmarkedet.

Hun har tidligere jobbet i selskaper som Luxo og Glamox, der kundegruppene også er installatører og grossister. I ELKO får hun også erfaring med å jobbe direkte mot forbrukere, som er en viktig målgruppe for ELKO Smart. 

Markedsdirektør Jonas Henni Normann er strålende fornøyd med å ha Tone Strand med på laget.

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år

Viktig med kvinner i bransjen
– Tone er en veldig dyktig og allsidig markedsfører som matcher ELKO’s profil og ambisjoner perfekt.

-Hun har lang erfaring fra lignende bransjer, er kunnskapsrik, og har i tillegg et engasjement for mangfold og likestilling som blir viktig for ELKOs arbeid med å øke kvinneandelen i elektrobransjen, sier Normann.

For til tross for at årets tall fra Utdanningsdirektoratet viser at stadig flere jenter søker til elektrofag, er det fortsatt en vei å gå.

Strand mener det er viktig med gode kvinnelige rollemodeller dersom flere kvinner skal søke mot elektrobransjen.

– Akkurat som innen idretten tror jeg det er viktig med kvinnelige rollemodeller for rekruttering av flere kvinner til bransjen.

-Montørjentene er et godt eksempel på hvordan det allerede jobbes godt med dette, men jeg tror det kan gjøres enda mer – og det gleder jeg meg til å bidra med, sier hun.

PV Arkitekter - Arkitekt- og reguleringsarbeid innen bolig og næring

«Alle» har et forhold til ELKO – de vet det bare ikke
ELKO har siden oppstart i 1945 levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til norske hjem og virksomheter. 

I dag er ELKO Skandinavias ledende produsent av elektronisk installasjonsmateriell, styringssystemer, samt tele- og nettverksprodukter. Selskapets hovedkontor ligger på Ryen i Oslo.

– Vi pleier å si at du har kjent oss hele livet, selv om du kanskje ikke er klar over det engang. Du finner nemlig produktene til ELKO i de aller fleste norske hjem, sier Normann.