T.v. Sindre Larsen (daglig leder) og Roar Larsen (t.h.) fra VVS Teknikk, og i midten Knut Gaaserud, adm.dir. i Caverion, har signert avtalen om å slå sammen de to fagmiljøene i Ålesund. Foto: Caverion
Sist oppdatert: 22-06-2023 Pressemelding 

Caverion overtar VVS Teknikk i Ålesund

Den tekniske totalleverandøren Caverion overtar VVS Teknikk Møre AS i Ålesund fra 30. juni.

Selskapet har ca. 35 ansatte, som alle blir med videre. Alle medarbeidere vil samles i Caverions lokaler i Lerstadveien 545 i Ålesund.

VVS Teknikk Møre AS er en tverrfaglig VVS-entreprenør med kundekrets i hovedsak på Sunnmøre. Selskapet omsatte i 2022 for 78,8 mill. kr. Kundene er i det profesjonelle markedet innen industri, kontor, butikker, offentlig etc. De arbeider innen de tre fagområdene Ventilasjon, Rør og Byggautomasjon.

– Vår kompetanse favner vidt og spenner fra ingeniører innen VVS og bygg, teknikere innen automasjon, rørleggere med fagbrev, ventilasjonsmontører med ulik mekanisk og byggfaglig utdanning, en vamepumpemontør og økonomer, forteller Sindre Larsen, daglig leder i VVS Teknikk Møre.

Han ser flere fordeler ved at de to fagmiljøene nå blir ett.

- Dette betyr at vi vil styrke oss med tanke på myndighetskrav, sertifiseringer og innkjøp, og det vil frigi tid til å jobbe enda mer med fag og teknikk.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

- Det blir også bra å kunne tilby elektro og sikkerhet til VVS Teknikk-kunder. Sindre viser til at det allerede ligger godt til rette for å slå seg sammen nå.

- Vi har leid personell hos hverandre og funnet ut at vi har god kjemi, så jeg tror ikke dette behøver å bli så annerledes. Å bli en del av Caverion vil gi oss tilgang til sentrale ressurser.

- Både nasjonalt og lokalt kan vi dele på  ressurser som gjør oss mer fleksible i forhold til svingninger i markedet. VVS Teknikk Møre AS har alltid vært opptatt av gode leveranser til våre kunder gjennom våre dyktige medarbeidere, og dette vil bli videreført og styrket når vi blir en del av Caverion, sier Sindre.

Tore Skulstad og Terje Haugland ved Caverions Ålesundskontor er glade for avtalen som nå er kommet i stand.  

- Disse dyktige fagfolkene vil styrke vår avdeling i Ålesund. Caverion har ambisjoner om å vokse i området, og nå får vi mye verdifull kompetanse og nye spennende kunderelasjoner tilført avdelingen.

- Organisk vekst er svært krevende, men med et slikt oppkjøp styrker vi både kompetanse og bemanning vesentlig, både inne og ute.

Det blir viktig fremover å ivareta både kunder og medarbeidere like godt som VVS Teknikk har gjort frem til i dag, understreker Tore og Terje.

Caverion avdeling Sunnmøre har med dette ca. 125 ansatte. Foruten Ålesund er Stranda og Sykkylven lokasjoner som hører til samme avdeling. Caverion har levert ulike tjenester til prosjekter som Norsk Maritimt Kompetansesenter byggetrinn 2, Helsehuset Stella Maris, Thon Hotell Ålesund og Orkla Stabburet Stranda.

- Sunnmøre er en aktiv region med mange større prosjekter for tiden, både innen næringsbygg, industri og næringsmiddel, sier adm. dir. i Caverion Knut Gaaserud.

Han trekker spesielt frem Norsk Sjømat, Brisningsstubben barne- og avlastningsbolig, Haugbukta Sykkylven, Digernes Næringspark 6 og Waterfront Hotell som eksempler på prosjekter som har vært omfattende og interessante å jobbe med.