Tar grep mot smitte og bygger som planlagt i Drammen
Åssiden fotballhall. Illustrasjon: Arch Uno.

Bygger som planlagt med nye korona rutiner 

Arbeidet med å bygge nye Åssiden fotballhall er i gang. På tross av korona viruset går arbeidet som planlagt og Drammens første fotballhall vil stå klar til første avspark i desember. Det er Drammen Eiendom KF som er byggherre og Peab som er entreprenør for prosjektet.

Seriøse aktører i byggebransjen tar koronasmitten på alvor. Ekstra forsiktighet og nye rutiner gjør at arbeidet på disse byggeplassene i liten grad forsinkes av koronaviruset. I Drammen følger de tidsplanen for Åssiden fotballhall.

Oppstart på prosjektet var fire dager etter at Regjeringen påla en rekke innskrenkninger for norsk næringsliv. I den første fasen av arbeidet skal det graves og støpes, før arbeidet med å reise selve bygget etter planen starter i mai. Åssiden fotballhall får en størrelse på rundt 4 700 kvadratmeter.

Les også: Peab skal bygge Evenes skole og flerbrukshall

Hallen skal inneholde en spilleflate på 48 ganger 60 meter og garderobeanlegg, og vil bli brukt både av skole og av idretten i området. I forbindelse med utbyggingen skal utendørs arealer i tilknytning til hallen rustes opp, og det blir opparbeidet ny adkomst fra Buskerudveien.

– Dette er et av i alt fire store prosjekter vi har nå. I tillegg har vi arbeid i gang på en rekke mindre byggeprosjekter. Arbeidet på disse prosjektene går som planlagt. Noe vi er godt fornøyd med. Peab sin oppfølging av anbefalinger om smittevern på byggeplass er eksemplarisk.

-Drammen Eiendom KF har stor tro på at god planlegging vil bidra til at vi klarer å holde fremdriften i dette prosjektet til tross for den kritiske situasjonen hele byggenæringen nå står i, sier utbyggingssjef Erik Mathiassen i Drammen Eiendom KF.

Partene har allerede arbeidet sammen i to måneder for å sikre god fremdrift i prosjektet.

– Vi har hatt en god prosess og er fornøyd med at vi foreløpig ligger noe foran tidsplanen. For oss som entreprenør er det viktig å gjennomføre prosjektene som planlagt, innenfor de nye HMS-tiltakene som er satt, sier prosjektleder Ole Gøran Hansen i Peab. Han leder arbeidet på Åssiden.

Fikk du med deg: Klart for bygging på Tunkvartalet

For Peab og andre entreprenørselskaper er det viktig at prosjekter nå ikke stopper opp, men at de følger fremdriftsplanen samtidig som nasjonale og interne retningslinjer i forbindelse med koronasituasjonen blir ivaretatt.

– Det sikrer våre medarbeidere en forutsigbar arbeidshverdag. I tillegg skaper det også positive ringvirkninger for våre leverandører og samarbeidspartnerne på dette og andre prosjekter, at vi arbeider så normalt som mulig, sier avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab. Han leder entreprenørselskapets arbeid i Buskerud.

Partene mener at de koronaforebyggende tiltakene som er igangsatt vil bidra til at de vil klare å åpne hallen som planlagt, i desember 2020.