BMI bryter med Decra etter 40 år|Andreas Fritzsønn
Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI forteller at de lenge har ønsket mer kontroll i forbedringen og videreutviklingen av egne produkter. Det oppnår de ved å bryte et 40 år langt samarbeid. Foto: BMI

BMI bryter med Decra etter 40 år 

Norske værforhold gjør at taket er noe av det viktigste du som boligeier kan investere i. BMI har utviklet ståltakpanner i over 40 år på sin fabrikk og på en merkevarelisens fra Decra, men har nå sagt opp lisensavtalen og satser for fullt på egenutviklede produkter. Produktene er akkurat de samme som før og er som skreddersydd for barske, norske værforhold og kommer med en av markedets beste garantiordninger på opptil 40 år. 

Det handler om ny innpakning på et av markedets mest utbredte løsninger for skrå tak, der nyhetene er særlig knyttet til bedre garantier og ny prisgunstig løsning. 

– Været i Norge blir våtere og barskere. Det er drivkraften bak utviklingen av BMI AeroDek, ståltakpannene vi har finjustert i over 40 år, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI. Taket er utviklet for å tåle ekstreme mengder regn, vind og snø, og gir dermed en unik trygghet for norske boligeiere. I et våtere klima er boligen utsatt for vannskader. Forsikringen dekker derimot ikke en vannlekkasje utenfra, som vannlekkasje gjennom taket. Fra 2008/09 til 2018/19 økte antall vannskader utenfra fra 19 194 til 36 855, ifølge Finans Norge. 

BMI har lenge ønsket mer kontroll i forbedringen og videreutviklingen av produktet, og to av de første nyhetene er AeroDek Tradition Plus og AeroDek Robust Plus, som kommer med en utvidet garanti på 40 år. 

– Vi er svært stolte av å presentere to produkter med 40 års garanti i Pluss-kategorien, sier Andreas Fritzsønn eksklusivt til Norsk Byggebransje. 

Ikke bare har BMI økt garantien til 40 år, men den kommer også uten avkortning, noe som er unikt i bransjen. 
Stort sortiment for alle typer kunder Ifølge undersøkelser gjort av BMI, sier 8 av 10 nordmenn at de ønsker å være beskyttet av en garantiordning når håndverker velges, og det er noe BMI tar på alvor. Derfor har de flere gode varianter å velge mellom i ulike prisklasser og farger, slik at det er enkelt for alle å velge trygge tak som varer lenge. 

– Den trygge og langvarige løsningen, kombinert med lekkert design, bidrar til å heve verdien på eiendommen, legger Fritzsønn til. 

AeroDek finnes i tre ulike designtyper, noe som gjør at AeroDek passer til både klassiske hus og boliger med mer moderne uttrykk. De øvrige produktene i AeroDek-sortimentet leveres med 30 års garanti. Etter at BMI sa opp lisensavtalen med Decra, har de kunnet fokusere mer på utviklingen av egne produkter. 

– Fremover får vi større frihet til å utvikle enda mer fleksible systemer, takket være store investeringer i innovasjon og produktutvikling. Resultatet er flere produkter i flere prisklasser, rikere fargevalg på sikt, og mer helhetlige systemer, avslutter Fritzsønn.