Håvard Kristiansen, Kåre Klingenberg og Trond-Lauritz Larsen gleder seg over Bravidas automasjonssatsing både nasjonalt og nå spesifikt i Agder. Foto: Bravida
Sist oppdatert: 17-07-2023 Pressemelding

Viktig etablering for Bravida i Agder

Bravida åpnet 1. juni sin sørligste automasjonsavdeling, og er nå etablert med automasjonsavdelinger fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Håvard Kristiansen, Kåre Klingenberg og Trond-Lauritz Larsen gleder seg over Bravidas automasjonssatsing både nasjonalt og nå spesifikt i Agder.

- Agder er et kjempespennende område. Bravida er nå blant annet fullt inne tverrfaglig på Morrow-fabrikken som reiser seg i Arendal og på signalbygget K14 i Kristiansand, sier Kåre Klingenberg, avdelingsleder for automasjonsavdelingen.

Han har fem automasjonsteknikere og to lærlinger med på laget, og lokaler i Kristiansand og Arendal. Med nærmere 20 års automasjonserfaring er han godt rustet til å lede avdelingen.

TKC Prosjekt

- Vi er veldig fornøyde med at vi har fått inn en erfaren leder som Kåre til å bygge ut og videreutvikle automasjonsmiljøet i regionen.

- Med dette kan vi gi kundene våre et enda bedre og helhetlig tilbud, sier Trond-Lauritz Larsen, Bravidas regionsdirektør i region Agder og Rogaland.

Gode synergier og store besparelser

- Det er alltid et potensial for å automatisere mer i bygg. Da senker man energiforbruket, får bedre inneklima og sparer penger, sier Klingenberg, og eksemplifiserer:

- Ventilasjon utgjør en stor del av energiforbruket i bygg og det oppstår ofte problemer når ventilasjonsanlegget ikke samarbeider med varmeanlegget, eller at man ikke styrer etter behov.

Vesterålen Storkjøkken

- For eksempel kan radiatorer varme opp et område samtidig som ventilasjon kjøler det ned. Ved å ta kontroll på alle tekniske installasjoner kan man dermed redusere energiforbruket.

Bravida identifiserer hvor bygget kan spare energi, og kan deretter tilby kunden helhetlige og bærekraftige tekniske installasjoner som «snakker sammen».

– Dette er en viktig etablering for oss, og satsningen på automasjon i Bravida, med utrulling i hele landet er veldig spennende.

- Det å kunne tilby flerfaglig prosjekt er mye av styrken til Bravida, sier Håvard Kristiansen, forretningsutvikler for automasjon i Bravida Norge.