Vinner av Årets Lærebedrift 2023: På scenen for å ta i mot prisen var nøkkelpersonen i lærebedrift-suksessen Anja Vatndal og daglig leder Kato Lidahl fra Nilsson Haras AS. Foto: Stian Norum Herlofsen
Sist oppdatert: 06-06-2023 Pressemelding 

Nilsson Haras AS er Årets Lærebedrift 2023

- Bare det å få lovt til å være en av de seks firmaene som var med i sluttkampen var stort for oss, og så til slutt sitte igjen som vinner er jo bare helt fantastisk, sier daglig leder Kato Lidahl i Nilsson Haras AS.    

RørNorge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene.

For sjette år på rad ble kåringen av Årets Lærebedrift arrangert, og i år ble prisen delt ut på RørNorges Generalforsamling i Bodø, 3. juni. Med full pott i alle kategorier, ble Nilsson Haras AS kåret til Årets Lærebedrift 2023.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Vinnerbedriften har totalt 43 ansatte fordelt på avdelinge Andenes og Sortland, hvorav 28 er utførende fagarbeidere.

For øyeblikket er det seks lærlinger, tre gutter og tre jenter. Strykprosenten de siste tre årene er på null. 

- Hos oss får lærlingene stor variasjon i arbeidsoppgavene. De får lov til å jobbe selvstendig, med mentor som kan veilede ved behov. Vår intensjon er at alle lærlinger skal tilbys fast jobb når læretiden er over og de har bestått svenneprøven. De fleste takker ja til dette, sa Lidahl til RørNorge i nominasjonsintervjuet.

Ekstraordinært godt mangfold

Det var en jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Trond Hagen fra fjorårets vinnerbedrift Egeland Rør, samt to ansatte i RørNorges administrasjons, som sammen hadde kommet frem til en vinner, basert på en rekke kriterier.

- Vinneren skårer høyt på alle kriteriene. De viser god struktur og solid faglig oppfølging. Det de skiller seg ekstraordinært ut på mangfold, ble det sagt om Nilsson Haras under kåringen på RørNorges Generalforsamling.

Dommer Trond Hagen og adm. dir i Rørnorge Marianne W. Røiseland, delte ut prisen lørdag kveld på Generalforsamlingen. Da vinneren ble ropt opp var det stor jubel i salen.

Opp på scenen for å ta i mot prisen kom to rørte personer fra Nilsson Haras, daglig leder Kato Lidahl, og nøkkelpersonen i lærebedrift-suksessen Anja Vatndal.

Byggautomasjon, dynamisk lysstyring, sd-anlegg, nødlyssystem, solavskjerming, sensorer, aktuatorer og måleinstrumenter I Oslo, akershus, og omegn!

Bare det å få lovt til å være en av de seks firmaene som var med i sluttkampen var stort for oss, og så til slutt sitte igjen som vinner er jo bare helt fantastisk, sa Lidahl, og la til:

– Siden kåringen er på Flymuseet er det bare en ting å si "det føles som å fly og sveve blant skyer"!

Finalistene i prisen Årets Lærebedrift 2023:

  • RandsfjordRørservice AS
  • Hervik Rør AS
  • Nilsson Haras
  • Mester Rør, Bademiljø Kongsberg AS
  • GK AS, avd Trøndelag
  • Bravida AS, avd Tromsø