Anbefaler rødt nivå i hele Viken
På grunnlag av regjeringen innfører strenge koronatiltak i Haugesund-orådet anbefaler BNL at byggeplasser innføre smitteverntiltak på rødt nivå. Foto: Pixabay
Sist oppdatert: 15-03-2021

BNL: Anbefaler rødt nivå i Haugesund-området

Med bakgrunn i regjeringens strenge koronatiltak for syv nye kommuner i Haugesunds-området, anbefaler BNL at byggeplasser innfører smitteverntiltak på rødt nivå i henhold til byggenæringens smittevernstandard for byggeplasser i disse kommunene.

Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Tiltakene gjelder for kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Utsira og Vindafjord i Rogaland fylke, samt Sveio i Vestland fylke.

De sju kommunene får tiltak fra tiltaksnivå A, definert som et «særlig høyt tiltaksnivå». Det betyr blant annet påbud med hjemmekontor for dem som kan, stengte butikker og gult nivå på barnehager og skoler.

Dessuten må blant annet treningssentre, svømmehaller, biblioteker, museer og kinoer holde stengt, mens serveringssteder kun kan tilby takeaway.

BNL anbefaler derfor at byggeplassene i kommunen drives etter rødt nivå i bransjestandarden.

Regjeringen innfører dette etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Helse- og omsorgsdepartementets og Folkehelseinstituttet (FHI).

Tiltakene gjelder fra midnatt til onsdag 17. mars og varer til og med søndag 11. april.

BNL bransjestandard for smittevern på byggeplasser finner du her

Her finenr du oversikt over kommuner på rødt nivå